30. maj 2009 14:54
Če beljenje zob ne bi bilo varno, bi jih na mojem koncu sigurno ne uporabljali tako množično, ker bi tožbe že več kot 10 let nazaj ustavile to razširjeno prakso. Belila s pomočjo luči in kemikalij razbarvajo (kot mi je bilo povedano) medkristalno snov, ki se tekom življenja razbarva zaradi hrane, pijač ipd. Dosti bolj si jih uničimo z gaziranimi ali pa sladkimi pijačami. Tako pravi žena mojega sina, ki je zobozdravnica.
Zobozdravnik (pri nas zobna higieničarka) ti mora najprej temeljito očistiti zobe, da nimaš nobenega zobnega kamna. Ta se namreč ne razbarva, poleg tega je pa razlog za raznorazne zobne bolezni in itak mora biti redno odstranjen.
Potem najprej naredijo poseg pri zobarju (pri nas zobni asisstent, pod nadzorstvom zobarja), in ti, če želiš, naredijo osebni modelček za nadaljne beljenje doma. Proces predvsem tiste, z občutljivimi zobmi precej skeli, problem se pa omili z dobro zobno pasto za občutljive zobe.
V bistvu imaš kontrolo, kako bele zobe hočeš imeti. Par odtenkov svetleje izgleda res lepo in ljudem preko 40 let pomladi izgled. Imam pa nekaj kolegov in kolegic, ki imajo preveč pobeljene in izgleda prav moteče.
Vanja