Sladica

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

tema odprta - 10. dec 2002 10:12 | ogledi: 2.334 | odgovori: 3

Za nedeljo popoldne moram pripraviti sladico, s katero bom pogostila svoje sopevce po koncertu. (Vsaka pevka mora pripraviti po eno sladico.) Jaz bi rada tokrat svoje sopevce rada presenetila s cim posebno dobrim. Prisotnih bo okoli 100 oseb, vsaka oseba naj bi prejela vsaj en koscek, jedli pa bomo stoje.

Mi lahko pri tem pomagate s kakim super receptom?

ribica

Berni  

član od: 2.7.2002

sporočila: 55

10. dec 2002 11:42

V tem primeru bi jaz naredila rumove polmesce - izrežeš lunice s kozarce ali čim podobnim. To je star recept iz slovenske kuharice Felicite Kalinškove. Je zelo dobrega okusa in lepega videza (temne lunice prelite z belo sladkorno glazuro). Jaz naredim dvojno maso v velikem pekaču in po moje je to kakšnih 50 kosov. Če te zanima recept javi in ti ga prepišem iz knjige. LP Berni

tanjatominec  

član od: 8.10.2001

sporočila: 149

11. dec 2002 9:00

predlagam rafaelo kroglice tanja tominec

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

13. dec 2002 11:12

Ribica, pred dnevi sem naredila Kocke Caruso. Recept sem našla v tej bazi. Zelo vredu. Narežeš lahko na majhne koščke, ki se jih da prijeti v roko. So pa zelo nasitni in kalorični, ker vsebujejo veliko čokolade. Problem, kako jih jesti, bi nastal tudi, če bi predolgo stale v toplem prostoru in bi se zgornja plast čokoladne kreme preveč zmehčalo. Mogoče bi bila rešitev v unih papirnatih skledicah. M.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti