9. jun 2010 21:55
Sem mazala že z vsem naštetim in se vse obnese, marmelada lahko res malo stopi spodnjo plast, tako da je fajn, da torta ne stoji prav zelo zelo dolgo - kak dan bo pa zdržala.
Maslena krema od maja - hm, odvisno od katerega maja... Od začetka maja bi jaz rajši dala to v pecivo, ki se bo še speklo (pač namesto masla in sladkorja) - ker ziher je ziher, če se peče na 220 stopinj, bo skoraj vse možno pocrkalo, če hočeš pač porabit. Če pa je iz 31. maja oz. tam nekje, je pa po moje še ok.
bannana, lahko to narediš, vendar je vic teh krem, ad zapolnijo luknjice in je potem torta čisto gladka in se lepo tičino gor čisto zravna. jaz tega ne bi delala, ker mi je škoda tičino mase, ki je draga. Ker kaj boš potem z namazanim ostankom tičine? Če imaš tičino, jo razvaljaš, daš čez namazano torto in kar ostane, odrežeš proč in lahko spet uporabiš, namazane pa ne boš mogla (oz. boš mogla dol spraskat, pa še potem ne bo tako dolgo zdržalo, ker bo pač vedno še malo masla zraven, ki je bolj pokvarljivo kot tičino masa).