22. avg 2008 17:24
spagon je napisal/a: |
MamaF super da si nazaj! Sem te prav pogrešala Sploh ko je blo treba komentirat športne dogodke z OI! saša |
22. avg 2008 17:24
spagon je napisal/a: |
MamaF super da si nazaj! Sem te prav pogrešala Sploh ko je blo treba komentirat športne dogodke z OI! saša |
22. avg 2008 20:55
Evo še nas z dopusta. Domov smo prišli 2 dni prezgodaj, s seboj pa prinesli viruse, ki povzročajo pogosto sedenje na wc školji in objemanje le te. (oz. pospešena uporaba pleničk).
...ebiga (če te zanima kdo tako reče poglej v ogledalo ) ežoj slikal si samo neke , a sladice nisi nobene poslikal, sram te bilo...
23. avg 2008 22:32
Ej, ežoj...tu pri meni pa enga zanima, če slik od onih, ki si jih "globoko" gledal, ne bo???
Ognjič
26. avg 2008 11:42
Ežoj
26. avg 2008 11:58
jade je napisal/a: |
Ežoj |
Se pridružujem
Ognjič
28. avg 2008 19:57
Evo pa sem spet na šihtu.
Mater ste se eni napohajal. Prve tri dni šihta sem porabu, da sem vas prečitu.
Ežoj vsaka ti čast. Glih tolk si odštekan, da si prava faca. Ko bom enkrat v penziji bom pohaju kot Ežoj.
Še nekaj utrinkov z mojega dopusta. Zamisli in načrti so bili zelo lepi, pol je blo pa vse skup mal drugač.
Z ženo sva bila na morju že konec junija v Umagu in je bilo vse super. V avgustu se nama je pa zjalovilo, ker ima ona kolektivni dopust, jaz pa delam v izmenah, in mi ni ratalo da ga imava istočasno. Tako sva se s kolegom dogovorila, da greva najprej na Triglav, nato pa še en krog za par dni po Sloveniji.
Dogovorjeno. Prvi dan dopusta midva veselo v zelo zgodnji uri krenama proti gorenjski. Že prejšnji dan sem govoril po telefonu g. Jankotom, meteorologom na Kredarici o vremenu in je zagotovil lepo vreme. Pa p...., od Triglava je bila ena sama kozlarija. Od Kranja naprej je skoz po malem rosilo, v Jesenicah pa že kar lepo deževalo. Predno zaviješ v Dovljah proti Mojstrani in v dolino Vrat sem poklical na Kredarico in izvedel, da je to samo ena taka rosa in da bo kmalu nehalo. Ob mislih, da bo vse v redu sva veselo nadaljevala. Slaba dva km pred Aljaževim domom, mi je v menjalniku nekaj zahrustalo in potovanja ter vzpona na Triglav je bilo konec. Razpizdl je menjalnik in tako sem potem porabu dva dni da sem avto spravu nazaj domov na čisto drug konec naše domovine in do mehanika na popravilo. Oho, to bo pa nekaj cajta trajal, da dobimo drug menjalnik, so bile besede od mehanika. No krasen dopust. Na Triglav mi ni ratal pridet, pa še brez avta sem.
Grema pa s kolesom na en điro po Sloveniji. malenkost sva rekla in krenila.
1. dan
KK - Sevnica (prvi difekt na prvem makadamu) - Radeče - po desni strani Save do Hrastnika in nato po glavni cesti do Litije. Kava, poštena malica in pivo. Frišna voda v bidone in naprej do Ljubljane - Škofje loke na Kosilo in še mal naprej. Do Hotavelj in na Kmečki turizem Bar pri Lovcu v Zgornjih Novakih pod Smučiščem na Cernem. Krasna okolica, zelo lep kmečki turizem, zelo dobra hrana, predvsem pa prijaznost na prvem mestu. Zares priporočam.
2. dam
Cerkno - Most na soči. Tu se nama je pridružil kolega in naju spremil da Bovca. Malo pred Bovcem smo imeli kosilo, nato pa se je on vrnil v Logatec. Midva pa sva nadaljevala po dolini Trente. V Soči in nekje blizu kraja Soča, tam ki so tista brezna, ki v njih skačejo sva videla eno grdo nesrečo. Za cesto so bili parkirani rešilec, črni furgon in pa policajski avto, ki je bil tako postavljen, kot da se je pes za cesto podelal. Na bregu soče so imeli dva, enga zavitega v neku tepih, enga oa v alu folijo. Kaj so z njimi počeli, in s katerim avtom se je pol kateri peljal me niti ni zanimalo. Midva sva raje nadaljevala do Gugija, se pofotkala in nadaljevala na vrh Vršiča. Tu sma dobila pa res dobro joto in prekajeno klobaso. Pa ne mislt, da ni blo zraven pira. Ker je bil na nebu neki čudn oblak, pred nama pa še kilometri sva se spustila v dolino. Tu se začnejo pa muke na dirkalnem kolesu. Kocke, ki so tako zložene, kot da jih je nkdo s šatrgo natresu. Sramota. Ruski ujetniki so s krampi in lopatami naredili cesto preko Vršiča, mi jo pa z današnjo tehniko ne moremo vzdrževati. Pa pustmo to, naj se s tem cestarji ubadajo. Spustila sva se v Kranjsko goro in nadaljevala po res lepi kolesarski poti proti Mojstrani. Nekaj km od Martuljka je asvalta konec. na prvem makedamskem km je že bil difekt. zamenjava zračnico in po glavni cesti naprej do Mojstrane. Res so eni trobl, pa kaj, makadamska kolesarska pot me ne vidi več. Prespala sva v enem penzjonu pri zelo prijazni gospej ki ima še bol prijaznega zlatega prinašalca. Namen sva imela narediti še nkaj km dlje a sva zarad difekta in vse bol oblačnega neba raje ostala v Dovljah. Ta penzjon stoji ravno nad Aljaževim spomenikom. čudovit razgled na Triglav. Sva ga vsaj od daleč gledala.
3. dan
Dovlje - Jesenice - Begunje (tuki se je men ena špica utrgala pa mi jo je ratal pri enem mehankarju v Lescah zamenjat - Nklo - Brnik malica v eni nobl gostilni, ki se ji nisem zapomnu imena, so bli pa zato fini vampi in glih prov hladno pivo - Komenda - Mmoravče (kosilo) - Kandrše - Zagorje ----- KK. Danes brez defekta. Skupaj prevoženih 470 km.
Po vrnitvi sem šel k mehaniku po avto, ki je bil šok za še eno poglavje. Pa s tem vas ne bom moril.
No pol čez dva dni mi je pa pripeljal tovornjak hlodovine za drva in mi polepšal dopust. Ne men ampak sosedom, ker sem od jutra do mraka z motorko in sekiram rogovilu. Sedaj sem nehu rogovilt s tem. Verjetno misljo, da sem fertik, pa so se zmotl. Ene par hlodu še za soboto šparam, da jim polepšam vikend.
Takole je bil tokrat pester moj dopust - vsaj dolgcajt mi ni bilo.
Matjaž
28. avg 2008 21:08
Matjaž,
pa ne vse hlode ponucat v soboto, pusti kakšnega za nedeljo, da bodo sosedi imeli podaljlšan/polepšan vikend.
ežoj
28. avg 2008 21:10
Evo, zdaj vidiš, da ti karpati samo katastrofo prinašajo. Ti si lepo kupi bicikel s košarco (tak bicikel ima vsaj ta prave gume z grifom), v sodelovanju s kulinarika.net pripravi kaj dobrega in napolni prej omenjeno košarco in lepo po ravnem na Lago di Boršt (prevod za tiste, ki niste iz naših krajev: gramozna jama pri kraju Boršt), potegneš dekco iz košarce in lepo uživaš v hrupu, ki ga povzročajo aviončki iz bližnjega letališča Cerklje. Po počitku pa počasi naprej mimo Kerinovega grma (spet prevod: Romsko naselje), na brzino vržeš uč na prekrasne ilegalno zgrajene vile na ukradeni zemljici, še malo uživaš v prelepi pokrajini prelepe dežele Kranjske in že pribiciklaš v kruti realni štajerski svet
Ja, sem nekaj pozabila napisat: če ti še kaj prostora v košarci ostane, pa prosi ežoja, da ti posodi un njegov peglezen (za vsak slučaj, če bi ti bilo dolgčas) in lahko še mal prepeglaš majico, gate in kar je še teh zadev Ognjič
Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 28. avg 2008 21:14:23
28. avg 2008 21:58
Ognjička, ti si taka zlata loobika, japakuno, pošiljaš ga na Štajersko! tumpika
28. avg 2008 22:37
Tumpika, kaj ti nisi bila nič na dopustu? Jaz bi namreč zelo rada prebrala kakšen daljši spis v tvojem jeziku. Vem, da gre nekaterim na živce, a jaz bi prav uživala v prebiranju, Napiši prosim kaj! Že čakam. lp dagaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polžki z mesnimi kroglicami
Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom