Neurje

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

15. jul 2008 0:27

Sočustvujem s kmeti, ki so ob celoletni pridelek. Hudo mi je za tiste, ki s strahom gledajo v strop, od kod bo pritekla naslednja kaplja ... Pogumno! Atina

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

15. jul 2008 2:03

Pri mojih starsih ni bilo hudega (okolica Ljubljane), je bilo pa mojo mamo se danes zjutraj zelo strah. Ce se je prej bala zame, da ces kaj bom v Ameriki kjer so tornadi, je pa sedaj na zalost videla, da tudi v Sloveniji ni vec kot je bilo.

Veliko poguma zelim vsem, ki ste bili ob streho nad glavo in pa kot je rekla Atina, kmetom, ki so bili ob ves pridelek!

Jerneja USA

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

15. jul 2008 7:08

Jaz se samo bojim, da se ne bo zdaj začelo tisto, na kar opozarjajo klimatologi (a sem prav napisala?) že kar lep čas. Železniki, severovzhodna Slovenija,... Kaj bo naslednje? Začetnica

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

15. jul 2008 8:00

Zdaj ravno gledam, kako je neurje pustošilo po nekih čudnih pasovih: Pesnica nič kaj hudega, Lenart in pri nas (malo iz Maribora) pa grozota. Izgleda, da je neurje povzelo neki tornado model iz Amerike.

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

15. jul 2008 9:15

Groza, kakšno je naredilo po Sloveniji... Pa vsi ti gozdovi - uničeni. Pomislite: 3 generacije so ob dohodek iz te panoge. Hiše bodo prekrili, ograje popravili, vrtove obnovili (ljudje, le pogumno!), ampak drevo... drevo potrebuje 20 - 30 let, da je primerno za uporabo... In marsikdo je imel kot glavno panogo ravno gozdarstvo. In vsa ta polja na katerih so še pridelki... Kot je že bilo rečeno, sledijo spet nove podražitve in priložnost za trgovce, da bodo lahko "navili" cene hrane... Upam, da zavarovalnice ne bodo iskale "igle v senu", da jim ne bo treba izplačati odškodnin iz zavarovalnih polic. In upam, da je vsaj velika večina imela zavarovanja...

macadamia  

član od: 17.5.2007

sporočila: 217

15. jul 2008 9:21

Včeraj smo se s sodelavci 15 minut pred ujmo pogovarjali o tem, kako se imamo fajn mi na tem koncu Slovenije (severna Primorska) in potem ... najprej kapljica za kapljico, potem toča kot grah debela, nato kot jabolka. Na srečo mi je samo avtomobil zbunkalo, domačini tod okoli pa letos na jesen ne bodo prav dosti pobirali ... Sočustvujem z vsemi, ki ste se znašli v tej godlji. Videla sem po televiziji in priznati moram, da so bili prizori res ... žalostni. macadamia

sara  

član od: 2.10.2001

sporočila: 383

15. jul 2008 9:40

ZAČETNICA je napisal/a:
Jaz se samo bojim, da se ne bo zdaj začelo tisto, na kar opozarjajo klimatologi (a sem prav napisala?) že kar lep čas. Železniki, severovzhodna Slovenija,... Kaj bo naslednje? Začetnica
Začetnica, tudi sama sem razmišljala o tem. Če ljudi v spremembe in bolj ekološko ravnanje ne pripravijo besede, jih bo pa sama narava. Kar je ZELO žalostno. Še bolj žalostno je to, da četudi se vsi obrnemo na eko, smo kolesje narave že pognali, in bi trajalo par let. Ampak, saj ste videli kaj so sklenili na G8 - do leta 2050 prepoloviti izpuste CO2 - pa še to ni zavezujoče. Do takrat nas bo že odpihnilo. Jaz se bojim, da se bomo morali na takšne katastrofe kar navaditi. Prizadetim pa - mislimo na vas in darujemo... Lp, veverica

STANEJ  

član od: 4.9.2006

sporočila: 186

15. jul 2008 9:42

Tudi pri nas je uničeno vse sadovnjak, vinograd, vrt, rože. Hvala bogu se neurje ni dotaknilo hiše. Najbolj sta žalostna tašča in tast , ki se nekaj malega ukvarjata z zelenjavarstvom. Tako , da imata uničeno celo njivo paprike, solate, kumaric, lubenic in melon. Pa na žalost nič zavarovano. Pa tudi midva z možem sva letos hotela nekaj malega dodatno zaslužit , sva tudi imela nekaj 300 sadik paprik. Pa je šlo vse po zlu. Pa sva s takim veseljem vse sadila, plela in še prejšnji teden opozavala prve plodove, ki bi jih ta teden pobirala. lp iz Prekmurja STANEJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti