12. jul 2008 13:45
Če je kaj takšnega, da se da naložiti na krožnike, raje naredim tako, da še vsakega malo aranžiram....
Če pa je sistem : krožniki in pribor ter kozarci, potem hrano dam v sklede, ki so nekako skladne med seboj po barvi in obliki in le te malce okrasim.
Potrudim se pa pri izbiri dodatkov: prt, sArviete, podstavki za kozarce...tako, da je vse v stilu.
Taia
član od: 2.11.2002
sporočila: 473
12. jul 2008 13:50
Če je le možno, si gostje sami vzamejo. Včasih pač ne gre in serviram vsakemu posebej.
Taia
fleur
član od: 28.4.2006
sporočila: 169
12. jul 2008 14:36
No, pri nas je pa tako..
Če smo samo štirje (starša, brat, jaz), nalagamo hrano pri štedilniku, vsak pove koliko bo (jedilnica je "povezana" s kuhinjo).
Če pride kdo na kosilo (npr. bratova punca), damo hrano ponavadi na mizo (ponavadi kar v posodah v katerih se je kuhala - ne maramo preveč umazane posode, poleg tega smo sami domači =) ).
Če pa je na kosilu več ljudi (rojstni dnevi), je hrana v posebnih posodah na pultu, tako, da gre vsak do tja in si vzame kar želi (kvazi samopostrežna).
fleur
Nežinka
član od: 19.7.2006
sporočila: 191
12. jul 2008 15:35
:)
Jaz sem osebno alergična, če dobim odmerjeno porcijo na krožniku. Sploh moja mama ima to navado, da bi rada ona vsakemu dodelila po svoje. Zaradi tega, če se le da, si vsakdo za mizo postreže sam. Navadno "serviram" kar v posodi, kjer se je kuhalo - da ni še več posode za pomivat, ker smo sami domači, ker tako hrana ostane topla in je ves okus skupaj. Res izjemoma (!!), če je kakšna taka jed ali res potrebno, aranžiram krožnike sama in nato postrežem s krožniki jedcem za mizo. Ampak trudim se izogibati temu. Je pa ideja "samopostrežnega pulta" fina, fleur ;)
Neži
If they don"t have chocolate in heaven, I"m not going!
http://easypika.typepad.com/
ibiza
član od: 4.10.2005
sporočila: 688
12. jul 2008 20:39
Taia je napisal/a: |
Če je le možno, si gostje sami vzamejo. Včasih pač ne gre in serviram vsakemu posebej.
Taia |
Se podpišem...
pero
Reca
član od: 1.3.2004
sporočila: 3814
12. jul 2008 22:05
Ne vem zakaj, ampak tako je in mislim, da delam prav. Jaz namreč popolnoma vsak obrok postrežem tako kot se zagre. Naj gre za zajtrk, kosilo, večerjo, ali pa samo malico. Tudi če gre za piknik. Hrana mora biti dobra, lepo mora zgledati in lepo mora biti postrežena. Vsi, pa naj gre za domače ali goste, si hrano jemljejo sami. V naši družini je vsak obrok skoraj pravi obred in to nam odgovarja. Vzamemo si čas, jemo počasi in z užitkom.
lp Vesna
gogad
član od: 28.4.2004
sporočila: 3697
13. jul 2008 10:29
Če smo samo domači,si vsak vzame sam.Včasih ko smo vsi ,dam posode na mizo ,če pa jemo posamezno,pa je vse na štedilniku,razen solate.Za goste pa naložim na velike krožnike,lepo aranžiram in si vsak vzame sam.
lp goga
13. jul 2008 11:24
Jaz pa postrežem domačim in povabljenim in morajo pojesti kolikor jim dam, sicer jih grdo pogledam.
Najbolje, da mi gredo šariti po kuhinji in loncih...
Če pa imamo kakšen piknik jasno, da je na pladnju in si vsak vzame kar mu paše.
Lep pozdrav z morja!
Anamarija
tumpika
član od: 14.3.2006
sporočila: 1324
13. jul 2008 11:38
Tak ja, red mora bit, pa čeglih je slab!
tumpika
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 83, prikazujem sporočila od 1 do 10
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.