11. jul 2008 11:50
Nekje sem brala, da nekatere rastline s svojim vonjem odganajajo mačke, ne spomnim pa se, katere so.
Sama sem si pred časom razbijala glavo kako našo psico odvrniti od grizenja grmičkov. Povedali so mi, da je v trgovinah za živali možno kupiti tekočino, ki z vonjem odganja pse (tudi za mačke naj bi obstajala), da pa je zadeva precej draga in je potreben dokaj pogost nanos, še posebej v deževnem obdobju. Pa sem se domislila cenejše variante in kupila dišeče sveče. Ko sem jih prižigala, me je kosmatinka začudeno opazovala z varne razdalje, nato je veselo tekala okoli njih in mahala z repom, kar je ugasnilo sveče, ki jih je nato razgrizla. Takšna je moja izkušnja s psom, nikoli pa nisem želela uporabljati naprav, ki odganjajo z zvokom, ker običajno uporabljajo frekvence, ki se čutijo kot bolečina.
Pred kratkim je bila v medijih zelo aktualna tema odganjanje mladih (ljudi, da ne bo pomote) s pomočjo naprav, ki oddajajo zvok na posebni frekvenci, ki je odrasli ne zaznamo, otroci in mladoletniki pa jo in sicer jo zaznajo kot neprijetem občutek, celo bolečino. Če so v bližini otroci, je verjetno bolje, da naprav, ki odganjajo s pomočjo zvoka, ne uporabljaš.
ajetam