14. jul 2008 13:17
Hvala za izčrpne odgovore. Sem upoštevala vaše nasvete in poklicala na upravo podjetja kjer sem dobila podatke o količini dopusta. Lep pozdrav
14. jul 2008 13:17
Hvala za izčrpne odgovore. Sem upoštevala vaše nasvete in poklicala na upravo podjetja kjer sem dobila podatke o količini dopusta. Lep pozdrav
1. okt 2008 12:22
Bom kar tukaj vprašala.
19. januarja 2008 sem nastopila porodniški dopust.Od 1.1 do 19.1 pa sem bila na bolniški.Zanima me koliko dopusta mi pripada za leto 2008.
Do sedaj sem imela slabe iskušnje .Vsi otroci so spomladanski in pri vsakem so mi črtali kompletni dopust iz tistega leta.Baje da mi pripada , kljub temu, da sem bila na bolniški preden sem nastopila porodniško.
Ali katera kaj ve. Pri nas v službi je trenutno vse v razsulu, ker smo šli v likvidacijo, tako, da nimam koga vprašat.
Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem.
lp
mizarka
1. okt 2008 12:35
mizarka je napisal/a: |
Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem. lp mizarka |
1. okt 2008 12:39
Iz Zakona o delovnih razmerjih:
http://www.mddsz.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/ve
163. člen(izraba letnega dopusta)
(1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna.
(2) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.
(3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev.
Glej točko 3, bi pa tudi jaz iskala novo zaposlitev, tudi, če bi ti dopust pripadal, bi si ga lahko za uho zataknila glede na stanje vaše firme.
Ognjič
Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 01. okt 2008 12:43:18
1. okt 2008 12:56
Jaz sem imela podobno situacijo pred dvemi leti. Z 8. januarjem 2006 sem začela porodniški do takrat pa sem bila na bolniški. Ko sem se naslednje leto 9. januarja vrnila v službo sem imela še vsa dopust iz leta 2006 z odbitkom 10 dni, ki bi jih morala porabiti v letu v katerem mi je bil dopust odmerjen. Lp pa lepo izkoristi še zadnje mesece prostosti s svojim sončkom. patka
1. okt 2008 12:59
Ni ne 1 dan in ne 1,5 na mesec kot pravijo nekateri, ampak 1/12 celotnega dopusta na mesec. Kot je napisala titta, je pa odvisno od delodajalčeve kolektivne pogodbe. Tako, da če ti po vseh kriterijih izračunajo, da imaš npr. 24 dni, potem ti pripadata 2 dneva na mesec - torej za 4 mesece 8 dni... bobika
1. okt 2008 13:02
Firma ima že novega lastnika, jaz pa delam v delu ki je ostal, tako da na srečo imam še službo, le drug delodajalec je .
lp
mizarkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Browniji s temnim pivom
Bananin puding z vanilijevimi rogljički