25. nov 2009 13:49
Vsak nederček (cenen ali drag) lahko perete v pralnem stroju na 30 stopinj s tekočim pralnim praškom in z zelo malo mehčalca (mehčalec hitro zbledi barve in omehča elastan).Pralni stroj ne smete preveč napolnit,da niso košarice nederčka pomečkane.Po pranju jih takoj obesite.Ne puščajte mokrih nederčkov v pralnem stroju in ne sušite jih v sušilnih strojih.Kadar nederčke peremo na roko je ne mogoče enako oprat obe košarici enako,enkrat eno bolj gnetete in drgnete drugič drugo stran zato se vedno ena košarica prej uniči kot druga.Namakanje nedrčkov in razno razna belila prej uničijo elastan.Posledično je moderček prej raztegnjen in začne na hrbtu lest gor košarice pa dajejo videz povešenosti.Če boste pri pranju uporabljale razno razne krtačke,gobice hitreje pride do mehanskih poškodb,kot so mucke navlečena čipka ali mikrofibra..V kolikor vam iz nederčka pogleda kost največkrat ni vzrok to,da ste ga prale v pralnem stroju ampak napolnjenost stroja in kvaliteta.Bolj ga boste na roke drgnile in mencale prej bo kost pokukala ven.Prav tako je pomembno,da suh nederček ko ga zlagate v omaro ne date kočarico v košarico pri čem eno stran vedno kontr zvijete v drugo.Dan danes so stroji in pralna sredstva popolnoma drugačni kot včasih,zato boste praviloma nedrčku podaljšale življensko dobo s pranjem v stroju.Sicer pa vsaka stvar ima svojo dobo in perilo je potrošni materijal,moji nederčki so s takim načinom vzdrževanja,tudi po parih letih še vedno kot zelo lepi,res pa je da imam belega največ leto dni,ker snežna belina tako kot na drugih stvareh tudi pri nederčkih bledi.Uuu, sem se raspisala upam,da sem vam kaj pomagala.
sensia