9. jul 2008 17:57
Kaj je zdaj, a mam prav al nimam?
Kaj pa vem, do zdaj sem to frazo slišal vedno v povezavi z nastopi.
Vendy, če smo že pri prevodih, mel sem malo več časa, kaj praviš:
Pride Janez k zdravniku in pove:
-Gospod doktor imam eno težavo.
-No gospod Janez, kar na dan z besedo, čakalnica je polna ljudi.
-Gospod doktor povem vam kako je bilo.
Prejšnjo sredo pridem domov, komaj odprem vrata, pa vidim, kako moj prijatelj Nace onegavi Micko. Rečem mu: »Tristo kosmatih Nace, ubil te bom!«, on pa: «Pa daj umiri se Janez…Micka, skuhaj lipov čajček.... Janez poglej, če me zdaj ti ubiješ, boš šel sedet za kakšnih pet let, če se boš dobro obnašal pa tri. Medtem ko boš ti v arestu pa bo nekdo drug onegavil Micko in kaj boš imel od tega? Srkni lepo tale čajček, pa malo razmisli…« Kar je, je, saj je dobro povedal, a ne gospod doktor?
-Gospod Janez, a lahko prosim malo skrajšate, res imam polno čakalnico pacientov.
-Ja seveda gospod doktor. Veste predvčerajšnjim pridem domov, komaj odprem vrata in spet Nace na moji Micki. Pa rečem. »Micka, tristo kosmatih, zaklal te bom«, grem po svoj nož, Nace pa pravi: »Daj usedi se Janez, ne nori, Micka, ti pa zakuhaj lipov čajček….., Janez res si neumen, za to bi šel osem let v zapor, če bi se lepo obnašal, bi bil v petih letih zunaj, jaz bi si pa medtem drugo našel in kaj bi s tem napravil…., daj, srkni tale lipov čajček in se umiri…..« Pameten je ta moj Nace, a ne gospod doktor?
-Skrajšajte gospod Janez, povejte bistvo, čakalnica, veste…
-Takoj bom gospod doktor! Včeraj sem spet prišel domov, in zopet Nace na Micki. Meni se utrga in rečem: »Sebe bom ubil, tristo kosmatih in še enkrat tristo kosmatih!« No, Nace pa zopet pravi: »Janez prijatelj stari, usedi se, umiri se, ti Micka, pa bodi tako prijazna in skuhaj lipov čajček…, Janez ne nori, kaj boš imel od tega, če bi se ubil, z Micko bi te pokopala, potem bi se pa zopet dalje onegavila..daj, daj srkni malo čajčka in razmisli…«
-Oprostite gospod Janez, kar je preveč, je preveč, polna čakalnica…
-Pravzaprav sem vas hotel vprašati, gospod doktor, a lahko toliko lipovega čajčka škoduje zdravju?
lp
Vlado