11. avg 2008 10:27
mambica, nam lahko zaupaš, katero kuharsko knjigo omenjaš? peperoncino
11. avg 2008 10:27
mambica, nam lahko zaupaš, katero kuharsko knjigo omenjaš? peperoncino
11. avg 2008 11:07
Ibiza, vsako leto delam marmelado iz rdečega ribeza. Dam približno 1/2 kg sladkorja na 1 l soka. Seveda pa pasiram kot KlavdijaB, zaradi otrok, ki ne marajo koščic. Sem poskusila kuhati tudi z ribezovim sokom, ki sem ga stisnila s Power juicer, vendar ni tako želiral. Po katerem receptu delate robidovo marmelado? Kuhate iz samih robid, ali ji še kaj dodate? Hvala lp limona
11. avg 2008 11:09
Kuham iz samih robid. Pred dnevi sem jo skuhala iz robid, pomaranč in čokolade po receptu, ki je v bazi, pa me resnici na ljubo ni preveč navdušila. Črna mambica
11. avg 2008 14:27
Mambica hvala, bom poskusila. Mogoče bom dodala le malo limoninega soka. lp limona
27. avg 2008 15:11
Včeraj sem skuhala marmelado iz 8kg sliv. Dodala sem 5kg želirnega sladkorja.( v navodilih piše 1:1) Kuhati sem morala kar 6 ur, do primerne gostote. A ni to preveč dolgo kuhanje? Ali sem naredila kaj narobe? Želela bi skrajšati čas kuhanja, zaradi vetaminov. lp pandapanda
27. avg 2008 21:59
pandapanda, kaj nisi mič mešala marmelade? Sicer pa, marmelade pač niso vir vitamonov, pa naj jih kuhamo pol ure ali 6 ur.
Mporda nasvet za prihodnjič: kuhaj po porcijah, morda 2 do 3 kg sadja naenkrat, gre hitreje. In bolje je uporabiti kozico kot lonec, ker je večja površina marmelada, s katere izhlapeva voda, mešanje pa k hitrosti še oripomore.
Slivovo bi se dalo lepo narediti (tako kažejo izkušnje drugih) v pečici.
rimljanka - zasebno mnenje
29. avg 2008 8:39
Joj, najprej se pritožujem da se marmelada ni hotela zgostiti, včeraj pa, ko sem jo poskusila sem opazila da je tako trda da jo lahko režem z nožem. Pravi koncentrat. Preveč sem jo kuhala. Ko se je kuhala sem imela občutek da se sploh ne bo strdila. Ja veliko sem mešala ..... lp pandapanda
29. avg 2008 9:47
Po mojih izkušnjah je v slivovi marmeladi preveč želirnega sladkorja. Slive imajo dovolj pektina, tako da ni treba uporabljati želirnega sladkorja. Zadostuje navaden sladkor in jaz ga zamešam bistveno manj – manj kot polovično količino sadja.
30. avg 2008 10:14
Lani sem slivovo marmelado kuhala v pečici in res se zelo dobro obnese. Slive sem na grobo zmiksala v multipraktiku, tako da so še ostali koščki, zmešala s sladkorjem in dala v pečico na 200 stopinj. Nič ni špricalo, pomešala sem jo le nekajkrat, da se ni na vrhu zažgala. Priporočam ta način kuhanja! barbara
30. avg 2008 13:42
Barbara,kako dolgo si jo pa kuhala?In kakšno razmerje si imela,slive-sladkor.Si delala z navadnim ali želirnim sladkorjem.Hvala za odgovor. renata69Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Šahovnica
Sladki greh