Pozdravljeni,
trenutno se malo bolj ukvarjam z različnimi načini prehranjevanja in prebiram kar nekaj različnih knjig na to temo. Zmotilo me je, da so v njih zapisane diametralno nasprotne trditve. Zanima me, kaj zares drži in kaj piše le zato, da se knjiga prodaja.
Pri 90 dnevni ločevalni dieti (od Rine) naj bi se dopoldne prehranjeval izključno s sadjem, ker telo tedaj potrebuje počitek, po drugi strani pa Alternativna kuhinja (avtorice Polone Kovič) trdi, da je ravno dopoldne potrebno pojesti glavnino hrane za ta dan, ker naj bi se takrat najlažje prebavljala.
V Matejini veganski kuhinji (avtorice Mateje Tee Dereani) je zapisano, da naj ne bi jedli razhudnikov, tj. paprike, paradižnika, krompirja, jajčevcev, ter mleka, v Alternativnoi kuharici pa je mleko ravno priporočeno živilo. Pri ločevalni dieti naj bi jedel le tri obroke na dan, medtem ko je splošno navodilo zdravega prehranjevanja pet obrokov. Poleg tega sta pri ločevalni dieti kosilo in večerje enaka, le količinsko naj bila večerja manjša. Ločevalna dieta tudi ločuje hrano po dnevih, Montignac pa po obrokih. Pri ločevalni naj bi pri kosilu pojedel kos kruha, ki je v bistvu ogljikov hidrat, ne glede na to, katera hrana je tisti dan na vrsti. Za diabetike pa je kuhan krompir popolno živilo.
Torej, trditve si medsebojno nasprotujejo. Res me zanimajo vaša mnenja o tem.
Saj vem, vsak naj bi si našel svoj način prehranjevanja, ki mu najbolj utreza. Ampak v poplavi tako različnih informacij sem rahlo zmedena. Imam pa nekaj zdravstvenih problemčkov in tudi kakšen kg viška.
Lep dan,
Pija.
Pingvin
Temo je spremenil(a) Pingvin dne 08. jul 2008 08:12:44