10. mar 2010 16:40
V začetku septembra smo imeli poroko. Ostalo je ogromno peciva: breskvice , orehi, razni kokosovi poljubčki, orehovi rogljički, takšni in drugačni linški piškoti (pač več pekaric) bajadere, neko ,limonino pecivo, mislim da je bila vmes celo potica......in vse to je bilo čez dva meseca še zelo dobro. Spravljeno v posodah, ki se neprodušno zaprejo(tiste mercatorjeve od nalepkic), pa vse pecivo je blo zmešano v posodah, saj veste, ko ostane po poroki na vsakem pladnju nekaj...... Tako, da brez skrbi lahko narediš kaj vnaprej in daš zamrznit. Pa v neprodušno zaprte posode, da se ne navzeme vonja iz zmrzovalnika. In če boš dajala še posebej vsake piškote (ne tako kot mi ko je bilo vse mešano) ti garantiram, da bo vse lepo počakalo. Če le ne bo kake "miške" (ta krščene)
A ja, odmrznila sem jih samo tako da sem jih dala na sobno temperaturo.
Že pred poroko pa je teta neredila kar nekaj rolad (kokosova, smetanove, marmelado...) in jih je zamrznila in so bile na poroki zeeeloo dobre (narejene je zavila v folijo in zamrznila, ko jih je odmrznila jih je še okrasila in to je to).
lp hema