Klimatska naprava

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

tema odprta - 5. jul 2008 23:17 | ogledi: 1.368 | odgovori: 11

Uf kako je vroče

Pa saj na morju (ob vodi) paše, a v stanovanju sploh ne. Zato smo se v naši družini odločili, da si čimprej kupimo klimatsko napravo.

Lepo prosim vse, da nam pomagati pri odločitvi glede nakupa.

Na kaj je potrebno še posebej paziti, kaj priporočate in zakaj, ali je znamka pomembna, ali ima morda kdo izmed vas prenosno in kako se to obnese, kakšni so približni stroški "uporabe", kako je s hrupom, ...

Je mož klical znanca, ki se (med drugim) ukvarja s prodajo klimatskih naprav pa nam je svetoval za 60m2 veliko stanovanje klimo za cca. 700€ + 200€ montaža.

Ne vem no, meni se zdi to kar veliko. Morda pa ni

Vnaprej se zahvaljujem za vse odgovore in predloge.

blažkaa

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

5. jul 2008 23:43

Tudi meni se zdi malo preveč-900eur.Mi imamo prenosno klimo na 60m2 že tretje leto.Smo zadovoljni,le pazimo kam je usmerjena,da nam ne piha preveč v noge,zavzame nam pa kar nekaj prostora.Prihodnje leto imamo namen montirat stacionarno klimo.Uporabljali jo bomo tudi za dogrevanje v zimskem času.Cen si še nisem ogledovala,samo tiste ki prihajajo v vsakodnevnih reklamah so nižje.Res pa je verjetno-višja cena,boljša kakovost,garancija,zmogljivost-- ATNES

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

6. jul 2008 7:29

Meni so prejšnji teden zmontirali klimo. Imam Panasonik, je za velikost 75m2, se pravi da je večja, z veliko kišto zunej, ima pa več funkcij. Poleg hlajenja in gretja in tudi vlečenje vlage iz prostora, pihanje na različne strani, lupoto lahko poljubno uravnavam, ravno, dol ali gor, z različnim načinom pihanja...Saj vseh funkcij še nisem uspela spoznati. Skratka, monter je rekel, da je to ena najboljših trenutno na trgu. Za klimo in montažo skupaj pa sem plačala 580€. To se mi zdi nekje ugodno in zaenkrat smo z njo zadovoljni. Aja, tudi v varčen razred pri porabi elektrike spada, ne vem pa na pamet, koliko je porabi ima pa nelpko A. Mož je to rihtal in je rekel, da je res ta trenutno med varčnimi glede elektrike in na uro porabi zelo malo. Z njo pa hladimo kar dva prostora naenkrat, jo imamo tako nastavljeno, pa še mali hodnik. Kyara

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

6. jul 2008 9:36

Prenosne ne bi dajala, če bi imela možnost montaže zunanje enote. Zavzame prostor, je glasna in mora imeti odvod toplote skozi cev, katera je debela kot tista za napo. Tukaj se pa "prenosnost neha.

Cena je visoka in ni visoka, lahko je še precej višja, odvisno, za katero klimo gre in kakšne so njene funkcije, lahko ima še čistilec ali pa ionizator zraka, pa gretje pozimi pri zelo nizkih temperaturah. Vsekakor naj bo inverter, razvlažuje pa vsaka klima.

Malo si preberita tukaj:

http://www.podsvojostreho.net/viewtopic.php?t=6463&post, pa vama  bo marsikatera stvar bolj jasna.

Lijana

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

6. jul 2008 11:33

vragolin zgleda lahko dosti, ampak če živiš recimo v bloku in se morajo za montažo zunanje enote vesit dol z balkona ali še huje čez okno pa le ni tako visoka cena.. ycrna

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

6. jul 2008 11:34

blažkaa ti pa povem, da so ponavadi znanci ta prvi ki ti bojo prekasirali :) žalostno, resnično! ycrna

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

6. jul 2008 12:06

Mi smo klimo v trgovino montirali pred kakimi petimi leti in spomnim se, da je bila montaža takratnih 50 tisočakov - in v glavnem vem, da plačujejo kar okrog 200€ tudi danes.

rrr

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8895

6. jul 2008 13:27

Nama so jo prav včeraj montirali: Montaža je trajala od 8. - 11.15 ure. Je bil kar problem prebiti zunanjo steno, ker je naletel na železo. Nosilec za na balkonsko ograjo pa stane okrog 100 E. Koliko je vse stalo nevem, ker nas je zet častil. Sedaj pa uživava v hladovini. Pozdravček! Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 06. jul 2008 13:27:58

dh  

član od: 22.3.2008

sporočila: 62

6. jul 2008 16:13

Kakšne so cene sedaj, ne vem. Midva sva jo kupila predlansko leto in lahko povem, da mi ni žal tistega denarja, ki sva ga zanjo dala (vem samo, da ni bila poceni). Ne spomnim se koliko, pa saj to zdaj že tako ni več primerljivo. Narihtaš si jo po želji v katero smer želiš, je zgoraj in ne piha po glavi, izvleče soparo in je res OK.

dh

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

6. jul 2008 17:08

mislim, da moraš kupiti kar stacionarno, ne prenosne bannanna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti