22. jun 2012 17:34
Jaaa, prepih, stokrat prepih poleti! Vse nastežaj odprto, na vse strani neba, če je možno.
Zrasla sem na prepihu, moja mama ni nikoli delala panike, že v najzgodnejšem obdobju (po prvem mesecu življenja )mi do jeseni, do prvih hladnih sapic, glave ni pokrivala s kapico. Res pa je, da sem rojena na koncu pomladi.
V življenju nisem imela problemov z ušesi, bolečinami v vratu, pretiranim številom prehladov, vrstniki, ki so preživeli otroštvo zavitih glav, pa non stop. Poleg tega je bilo v stanovanju poleti vedno vse nastežaj odprto, v najhujši vročini tudi vhodna vrata. V avtu smo se vozili z vetrom v laseh
Pri Človeku je bilo obratno, zato sva na začetku imela poleti veliko diplomatskih pogovorov, počasi, okno za oknom, se je privajal na prepih, najprej le ob temperaturah nad 30°C, kasneje 24 ur na dan. Zdaj včasih naredi prepih tudi sredi zime, češ, kako pa naj drugače prezračimo
Danes živimo s klimo, smo sredi betonskega naselja in noben prepih ne bi znižal temperatur v stanovanju pod 32, 33°C, ponoči.
Kot si rekla, a fen je pa v redu, hehe?
p.s. , bolj malo bolečin v sklepih in kosteh imam, da nisem imela premalo prepiha?
lp
mzm