Naj ime za fantka

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

5. jul 2008 9:22

Ne povem, ker ga bom mogoče še rabila:) Veri

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

5. jul 2008 9:34

Zanimivo, zanimivo, kako danes mamice izbirajo imena. Tudi me smo trideset let nazaj imeli podobne probleme, le imena so bila bolj podobna osebnim imenom. Drugi časi,druga moda. Prav te dni tudi pri nas čakamo unučka-o.Ime imajo izbrano, vendar sem izrazila željo, da spol in ime izvem ob izvem ob rojstvu.Meni so všeč kratka osebna imena. l.p.Sonja adalbert

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

5. jul 2008 10:19

100 ljudi, 100 čudi.

Nekaterim so (tudi meni) všeč nenavadna, a zelo lepa imena.

Drugim so všeč domača, slovenska, seveda nič manj lepa imena.

In če se postavlja pri nenavadnih imenih dilema, kako bo otrok ime sprejel, se postavlja pri najbolj pogostih imenih vprašanje, kako se bo otrok počutil, če bo imel v razredu 4 prijatelje z istim imenom?

Seveda je izbira otrokovega imena odločitev posameznika. Pa naj bo Luka, En, ali nekaj tretjega. In čisto nič bolj nenavadno ni, da otroka poimenujete En, kot če mu daste ime Luka. Odvisno od zornega kota in stališča, ki ga zavzemate starša.

jasna

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

5. jul 2008 10:43

Zavedati se je potrebno, da je bilo pred približno 150 leti v Sloveniji v uporabi približno 15 imen za moške in 15 za ženske. Torej so vsa ta imena, ki jih imamo danes za tradicionalna Slovenska bila nekaj desetletij nazaj ravno tako novitete in so bila nesprejemljiva in neizgovorljiva, tako kot so nekatera danes. Če se prav spomnem, jih je danes v uporabi nekaj tisoč. Lp magnolija

bomči  

član od: 5.10.2006

sporočila: 33

5. jul 2008 10:48

Joj, kako zanimivo je vse tole brati... sem vesela, da ste se tako odzvali. Hvala vsem za predloge in mnenja. Z navdušenjem preberem prav vsak komentar. Vsako ime je po svoje lepo, tako kot je lep čas, ko pričakuješ svojega novorojenčka... Imam to srečo, da trenutno uživam v tem stanju. Vesela bom, če bo še kdo "delil" z nami svoje naj ime za fantka ... Pozdravček bomči

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4336

5. jul 2008 10:49

No pa naj naštejem imena, ki so v bližnji žlahti med mladino: Vanja (punca), Matjaž, Andrej, Jaka, Maja, Jana, Jan, Domen, Aljaž, Vanja (deček), Sara, Lara, Manca, Marina, Klavdija, Karmen, Miran - prav vsa so mi lepa.

rrr

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

5. jul 2008 11:42

Pri nas doma se najdejo tudi vsa možna imena. Ne vem, če že daš enemu otroku malce nenavadno (za običjana ušesa) ime, naredi podobno še z drugim. Moja sestrična ima Kevina in Jureta, mi sploh ne gre skupaj. Bratranec pa ima Taro, Tijo in Jono, to se mi pa čisto ok sliši. Potem pa se pri nas najdejo še Anja, Nika, Tina, Jaka, Domen, Janja... Pa da seveda na moje krščence ne pozabim - Nejc, Matic in Blaž. Prijateljica ima Lučko in Brina, tudi nič kaj običajni imeni. Ali pa Tisa. Izredno všeč za punčko mi je tudi Hana. Od malce bolj tuje zvenečih pa Dolores.

Loni Makaroni

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

5. jul 2008 14:57

Ah to ni še nič, pri nas na vasi smo imeli Emerencijano- A si lahko predstavljate, kdaj se je naučila izgovoriti svoje ime? In pa odločno preveč črk za moje pojme. Klicali smo jo Cjana.

Loni Makaroni

Gurenc  

član od: 31.1.2008

sporočila: 68

5. jul 2008 15:02

Bine, Nace, Ivo, Lovro Hana, Tija V bližini pa imamo punčko z imenom Aja. In fantka z imenom Timo. Gurenc

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti