Naj ime za fantka

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

17. jul 2008 8:10

Moj ati bi rekel, da je Štefan precej lepo ime. Začetnica

neny111  

član od: 29.10.2007

sporočila: 358

17. jul 2008 8:42

Ja, te pomanjševalnice imen v uradnih dokumentih so pa res čist mimo, Tudi moj mož ima v vseh dokumentih napisano pomanjševalnico sicer lepega slovenskega imena, čeprav ga nihče tako ne kliče. In zdaj, ko je že "gospod v zrelih letih" je to res dokaj ponesrečeno. Pa tudi on je zaradi tega nesrečen in jezen, verjemite. neny111

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

17. jul 2008 9:07

Tudi moj mož je bil do svojega 20 leta Saško in mu ni bilo nič kaj všeč, saj so ga nemalokrat zaradi tega preimenovali tudi v Šeško. Tudi meni se je zaradi tega predstavil, ko sva se spoznala, s svojim krstnim imenom Aleksander in zame je bil vedno kar Aleks (izpeljanka Sandi mi ni tako všeč). Zato se spomnim, da sem mu za prvo darilo za roj. dan, ki sva ga praznovala skupaj, na občini plačala dokument s koleki namenjeno za preimenovanje. Ne morete si misliti kako je bil vesel. Za prijatelje iz otroštva in svoje ostalo sorodstvo pa je še vedno Saši, ampak zaradi tega ne dela panike, važno da je uradno nekaj bolj odraslega. katjushka

Tamči  

član od: 10.4.2006

sporočila: 203

17. jul 2008 9:22

Zanimiva zgodba so tale imena, ja. Kar ne morem verjet vsem novodobnim izmišljenkam tipa Liu, Lulu, Nana (kolega je pred kratkim tako poimenoval svojo hči), ja celo Medejo (!!!) poznam... Fant je imel nekaj časa preblisk z imenom Žan-Luk. Halo?! Ali eno ali drugo. Morda so nekatera imena res posrečena, ampak ... preprosta imena pa imajo še zmeraj zame nek močan pečat, tako kleno, pa vendar nežno zvenijo: Gašper, Matija, Janez, Bor, Andraž, Ajda, Dušan (v njej se skriva beseda duša, kar me navdušuje; a ni lepše kot Sandokani in podobni Testosteroni ali kakorkoli že pač!?), Zora, Zala, Sanja, Aljaž ... Tamči

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. jul 2008 10:25

Žan Luk se v izvedbi Jean Ludovic ali Jean Luc čisto dobro nosi, medtem ko Žan Luk mene bolj na žar-i-luk asocira.... Pa zdaj je res že veliko Žanov, ki so stari dvajsest in nekaj - le kaj so mislili njihovi starši? Kot da Ivan ali pa Janez, da to pa ne gre, da je Žan bolj nobl...Čudno, nobenemu ni na misel padlo, da bi svojega sina imenoval Hans, kar je tudi izvedba od Johannes, ki je zgolj in samo germanska izvedba Jeana, Ivana itd itd itd... Prav tako je verjetno kje kakšna francoska punčka Genevieve in bo z imenom res dobila energijo fatalne ženske zaradi katere bodo novodobni vitezi in kralji noreli. Ampak v slovenizirani verziji tega imena - Genovefa ... to meni ravno ni femme fatale. Tudi Jacqueline je blazno fatalno (Bouvier/Kennedy/Onassis), medtem ko Jakobina ni ravno kakšen turn on. Ubogi fantki, ki so jim nadeli ime Kastriot....Upam, da nimamo Onanov, ampak človek nikoli ne ve... Vendelina jr.

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

17. jul 2008 12:17

Kaj pa pravite na Zmaga/Viktorija? Začetnica

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8881

17. jul 2008 12:25

Poznam enega fantka, ki mu je ime Žan - Georg - Šime. Šime zato, ker se je na dopustu rodil v Dalmaciji. Pozdravček!

JaninaC  

član od: 17.7.2008

sporočila: 19

17. jul 2008 12:30

Nisem brala vseh predlogov. Meni so všeč taka klena imena: Krištof, Gaber, Ivan, Lenart Nikakor pa nisem za novodobne izmišljotine: Mik, Nij, Naj, Zal... Lp, Janina JaninaC

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. jul 2008 12:34

Meni sta Zmago/Viktor in Zmaga/Viktorija super imeni. Je res, da je moško verzijo imena en primerek fino zasmetil, ampak bože moj, to se da ignorirati... Dragička, jaz sem po prebiranju tvojega prvega stavka eno malo drugačno dalmatinsko asociacijo dobila, saj v drugem stavku je potem pojasnilo.... bojpomagaj, če bom tako žleht se mi bo začel delati celulit.... Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

17. jul 2008 14:00

Hm, a ni Žiga (Siegmund, Siegismund) tudi nekak Zmago ali Viktor? Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti