7. jul 2008 8:50
Ravno danes sem dobila nečaka z imenom Gabriel :D.
7. jul 2008 8:50
Ravno danes sem dobila nečaka z imenom Gabriel :D.
7. jul 2008 8:51
Pri nas pa so Nejc (uradno Jernej), Špela in mali Matic (jaz sem navijala za Matevža, pa žal pogorela). LP
7. jul 2008 9:05
Matija ali Matevž izhajata itak iz iste imenske osnove. Tako kot Jurij, Gregor in Igor (je celo nekaj bratov ki imajo kombinacije teh imen, ker starši niso vedeli, da gre za enako osnovo). Skratka, največ je o imenoslovju pri nas napisal Stanko Bunc in bi veljalo po kakšno širšo razlago pogledati v knjigo. Kjer se bo tudi videlo, da je Barbara (barbaros - divjak, xenos - tujec, z obojim so stari Grki označevali ne-grško populacijo) grško ime in definitivno ni "staro slovensko". Vendelina jr.
7. jul 2008 9:35
MARTIN Lp, veverica
7. jul 2008 10:13
sara je napisal/a: |
MARTIN Lp, veverica |
7. jul 2008 10:15
Avtor: Lingua Član od:28.10.2003, poslanih sporočil:114 Odgovor z dne - 07. jul 2008 08:51:21 Pri nas pa so Nejc (uradno Jernej), Špela in mali Matic (jaz sem navijala za Matevža, pa žal pogorela). LP Jaz pa imam sina Matevža. Je bilo pred nekaj leti redko ime, zdaj jih je vse več. Sicer pa bi naj sveti Matej in Matevž praznovala god na isti dan, in sicer 21.9. in ne tako, kot je napisala Vendelina jr. Matija in Matevž.... Če pa bi zdaj izbirala ime za fanta, bi pa bil Davorin. To mi je zelo lepo ime. mimoza5
7. jul 2008 10:15
Samo pri Martinu zna biti problem naglas, tako kot npr. pri Alešu. Pri nas je naglas na prvem a-ju.
Loni Makaroni
7. jul 2008 10:19
Ojla, Mizarka in Kuharica Mici, tudi mi imamo Aljaža, ki bo te dni star 18let. Meni je ime še vedno všeč in kar je bolj pomembno, Aljažu tudi. Je pa srečen, ker mu nisem dala imena iz tudi ožjega izbora, Kostja ali Rudi. Tudi ta dva sta meni še kar naprej všeč...:)) Za hči smo imeli pripravljeni imeni Karin in Uršula. Prevagalo je slednje in ko je bila stara okoli 10, 12 let, je bila silno jezna, kako da smo ji dali tako ime. Danes, pri 20, pa je silno zadovoljna, češ da ji tudi paše, visoki, jezikavi blondini. Danes bi za fanta prišlo v poštev tudi Gaber,Filip in mmm...Gal. juma
7. jul 2008 10:48
Naši fantje so : Matija , Jakob in Jurij. Če bi imeli punco bi bila zagotovo Hana (Ivana). Meli
7. jul 2008 12:40
Meni so pa všeč nekoliko nenavadna imena za fantka, kot so Valentin, Vendelin in Gabrijel. A to sploh ne pomeni, da bi svojega otroka tako poimenovala - samo všeč so mi takšna imena. KozmejaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ribja juha s testeninami
Ajdove palačinke s slivami in sladoledom