Lepo prosim, ali kdo ima rabljene knjige za 1.letnik gimnazije. Odkupim po dogovoru. Za odgovore se vnaprej zahvaljujem.
astrid
Lepo prosim, ali kdo ima rabljene knjige za 1.letnik gimnazije. Odkupim po dogovoru. Za odgovore se vnaprej zahvaljujem.
astrid
2. jul 2008 19:28
astrid, te lahko opzorim, da jih ne moreš kar za 1. letnik nabaviti. vsaka šola ima pač lahko malo drugačne knjige (ker je pač izbira na trgu in se učitelji različno odločajo. Prihajajo tudi novi učni načrti jeseni (ves gimnazijski program, vse predmetil imajo prenovljene učne načrte), ki, vsaj pri nekaterih predmetih), NE določajo vrstnega reda obravnavane snovi po letnikih.
Priporočam, da se pozanimaš v šoli, kamor se je sin/hči vpisal(a). pa pohiti, v ponedeljek se večinoma začnoi kolektivni dpousti na srednjih šolah.
rimljanka - zasebno mnenje
2. jul 2008 20:02
A nimate učbeniškega sklada? Po moje izvrstna pogruntavščina. Atina
2. jul 2008 20:50
Kaj pa antikvariat učbenikov v Lj. na Ribjem trgu - - rosie
2. jul 2008 21:24
Šola je na novo, komaj ena generacija je šla skozi, tako da učbeniškega sklada ni. Škoda mi je kupovat nove knjige samo za eno leto, saj veste. Vem da so tudi knjige različne, oziroma avtorji, ampak sem mislila , da bi mogoče kaj našla, če bi kdo imel. LP astrid
2. jul 2008 22:14
Saj bodo imeli, samo, ne kupuj, če ne veš, kaj bi morala. Vsaka spodobna šola ob vpisu bodočim prvčkom (ostalim pa itak učitelji pri pouku) povedo, katere knjige potrebujejo prihodnje leto.
Se pa ne strinjam popolnoma s teboj, da so knjige le za eno leto. Kaj pa matura? Vsaj 3 obvezni predmeti obsegajo snov vseh 4 let, in zanje že ve, da bodo na maturi, 2 izbirna predmeta si bo pa iizbral(a) kasneje.
In dejstvo, d aje šla skozi ena generacija, pač ne more biti ovira za učbeniški sklad. tega bi vseeno lahko imeli, veš.
rimljanka - zasebno mnenje
3. jul 2008 7:12
Moja hčerka bo prav tako šla septembra v 1.letnik gimnazije . Pri nas si lahko izposodimo knjige iz učbeniškega sklada , kar smo uredili že pri vpisu. Izposoja stane 52 € (dobili smo dve položnici enkrat 25€ druga pa 27 €) , kar se mi zdi zelo v redu. Tako je pri nas v Murski Soboti. lep pozdrav STANEJneznan uporabnik
3. jul 2008 8:57
Hčerka letos končuje gimnazijo. Tudi na gimnaziji, ki jo je obiskovala imajo učbeniški sklad. Vse lepo in prav. Toda v 4. letniku, ko si izbere izbirne predmete za maturo rabi tudi učbenike iz prejšnjih letnikov za te izbrane predmete in jih iz učbeniškega sklada ne more še enkrat izposoditi, tako da je edina možnost, da te učbenike ali fotokopira ali v 4. letniku kupi. Prav tako je tudi z učbeniki iz predmetov, ki so tako obvezni na maturi. Na te pasti me je opozorila kolegica, ki je imela tudi otroka v gimnaziji in se je v 4. letniku še kako namučila in tudi kar pecej odštela, da je nabavila učbenike prejšnjih letnikov, ker so to rabili več ali manj skozi cel 4. letniki, ko potekajo intenzivne priprave na maturo. Mi smo se tako po tehtnem premisleku že v 1. letniku odločili, da učbenike kupimo (nove ali pa rabljene) in smo ugotovili, da se to še kako izplača, saj v 4. letniku ni bilo panike kako dobiti kakšen učbenik. Sedaj pa imamo tudi mlajšega sina, ki razmišlja, da se bo naslednje leto mogoče vpisal na gimnazijo, tako da zaenkrat učbenikov še ne bomo prodali. Razmislite in se malo pozanimajte kako je s tem pri vas. tedi
3. jul 2008 9:20
Ravno na to sem želela opozoriti - v 4. letniku bo rabila vse knjige za slovenščino, matematiko, tuj jezik katerega bo izbrala in pa sevead izbirne predmete. Najbolje je kupiti vse knjige- na sejmih se jih dobi kar dosti poceni. Pa nujno naj počaka kaj jim bojo rekli profesorji. Tiste knjige, ki so na seznamu, ni nujno da jih bojo uporabljali. Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k
3. jul 2008 9:41
Brat in sestra imata kar nekaj knjig za vse 4. letnike za prodati. Ker sta jih rabila za maturo...zato so viška, tudi kakšne za 1.,2., 3. in 4. letnik.
LP Bojana
3. jul 2008 9:43
Astrid poslala sem ti zs. Naša šola ima učbeniški sklad.In v njem so bili za 1. letnik celo 3 učbeniki.Za vse nadalnje je samo po 1.Kaj ti potem pomaga sklad? Tedi si naletela na smotano gimnazijo.Jaz sem kasnje polovico učbenikov za 1. dobila s ŠCRM-ja,brezplačno.Konec leta me je knjižničarka klicala,katere učbenike rabim za 2. letnik,ker jih gre polovico na odpad,tako da imam 2. letnik preskrbljen. Brat je tudi za maturo dobil vse učbenike v izposojo (kar mu jih ni dal prijatelj) Je pa res,da se s knjižničarko super razumeta... RoncolinoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Odlično hitro kosilo
Dušene školjke s pivom na sredozemski način