4. jul 2008 10:54
Če hoče kdo v resnici prebrati dno od dna, potem je tega ogromno na forumskih reakcijah na delo.si in na portalu od javnega zavoda RTVSLO..... Neumnost in nizkotnost ne diskriminirata na narodnostni bazi in, da citiram Paola Rumiza, mame bedakov so vedno noseče (ups, upam,da tole ne bo za 600 EUR kot jih je moral plačati Rumiz, glej intervju v SP, 21. 6. 2008). MamaF, jaz sem si v otroštvu blazno želela psa. Najprej smo imeli nemškega ovčarja, ko sem bila stara 4 leta je poginil in tam nekje pri 10 letih sem hotela imeti spet spa (ker vmes nismo imeli psa). Veliko kosmato mrcino (očitno je nekaj nezavednega bilo na delu...). Nekako so stvari že prišle do tega, da bi kužota res dobila (tisti guilty trip pri starših, v stilu uboga edinka, če nima sestrice/brata, naj ima vsaj psa), ko sem potem prišla do zaključka, da psa raje ne bi imela. Ker nekako ne morem sprejeti ideje, da bi se navezala na neko živo bitje in hkrati vedela, da je njegova pričakovana življenjska doba definitivno krajša od moje pričakovane življenjske dobe in nekako nisem bila pripravljena za emocionalni angažma za kakih 12 let, potem bi pa kuža poginil. Skratka, sama imam rada pse, nisem pa pripravljena imeti psa. S psi imam kar dobre izkušnje in če me kuža malo ovohava, se že nekako pomeniva, kaj in kako. Ampak poznam veliko ljudi, ki se res bojijo psov in poznam tudi ljudi, ki imajo doma muce in ti nekako slabše odreagirajo v kontaktu s psi (zna biti, da kužati zavohajo tiste mačke in je potem vse drugače)...in me moti, da nekateri lastniki psov nekako ne ukapirajo, da VSI ljudje pa ravno nimajo psov in da bo mogoče prišlo do čudnih kontaktov in da tudi "kuža, ki še nikoli ni nič naredil" lahko dogodek tako oceni, da bo prišlo do incidenta. In da je zato treba imeti psa na povodcu. Pravijo kinologi (jaz se na to nič ne spoznam in samo prodajam naprej tisto, kar sem v medijih zasledila), da je tisti kuža v Poreču prepoznal neko nevarnost in je hotel na vsak način iz vode (=nevarnost) rešiti otroka. In da jih je pri tem opraskal. Ampak, kako je kuža stvari ocenil, je ena stvar, v to težko docela pridemo, dejstvo je, da lastnik ni imel kužata na povodcu, ker če bi ga imel, bi kuža precej težje prišel v morje. Sploh mi pa ni jasno, kaj za vraga je treba šetati psa po soncu in ob morju - mislim na tisti poreški incident. Pa kuža rabi senco in veliko vode za pitje (in na plaži ni nič od tega), za tuširanje se pa to počne na domačem vrtu in ne na plaži. Vendelina jr.