8. okt 2009 11:56
Pred dvema tednoma dni sem obiskal prijatelje Angleže, ki imajo hišo v Sloveniji. Srečali smo se v Ljubljani in se vrnili k njim na vikend popoldan, tam pa presenečenje. V kuhinji ženska odpre en lonec in potegne iz njega pečenega piščanca. Tako smo že 5 minut po prihodu iz Ljubljane jedli piščanca s kruhom in kumaricami. Seveda debata, kaj je to. Njima dvema pa ni bilo jasno, zakaj sprašujem to, kot da prvič vidim. In jaz jima povem da zadevo res prvič vidim in tudi slišim o njej. Temu je seveda sledila dolga razlaga, da ima v Angliji takšno posodo skoraj vsaka predvsem mlada družina, da je idealna zato, ker je poceni, porabi malo energije (kot ena žarnica) in da dajo hrano kuhat zjutraj pred odhodom v službo in po prihodu iz službe lahko takoj pojedo kosilo. Ime: slow cooker. Angleži so se v tem času vrnili nazaj domov, jaz pa sem na internetu našel ogromno različnih slow cookerjev na prodaj (seveda tudi z njihovo pomočjo). Našel sem tudi veliko receptov posebej za slow cooker (ali crock pot, kot ga imenujejo preko luže). Vzel sem si kar precej časa za srfanje na netu, preden sem lahko napisal to. Pri srfanju sem našel tudi edini slovenski zapis za slow cooker in sicer na www.kulinarika.net (ja, govorim o temi, ki jo pravkar prebirate). Torej se je spet kulinarika.net izkazala za dober vir informacij (kot vsakokrat, ko najprej kupim meso ali ribo in šele potem iščem recepte, kaj naj naredim s kupljenim). V kratkem bom dobil tudi dva slow cookerja in enega preizkusil, drugega pa najverjetneje podaril bratovi družini (ampak najprej bi ga rad sam sprobal). Sporočilo je spremenil(a) kuhamuha dne 09.okt 2009 06:59