Regres

Iwana  

član od: 31.3.2008

sporočila: 143

tema odprta - 30. jun 2008 17:02 | ogledi: 2.015 | odgovori: 11

Vse se je izteklo dobro, samo strašili so nas!

Temo je spremenil(a) Iwana dne 22. sep 2008 16:10:15

srcektorta  

član od: 13.5.2008

sporočila: 153

30. jun 2008 20:13

če je podjetje likvidno bi morali dati regres do 1.julija,če je pa nelikvidno pa izplačajo do decembra.ali v dveh delih. srcektorta

lisicka19  

član od: 25.1.2006

sporočila: 52

22. sep 2008 12:39

Raje nadaljujem temo ... Do danes še nisem dobila niti pikice regresa za letošnje leto. Mi je pa prijateljica rekla, da je po zakonu takole: če dobiš regres izplačan do 1. junija, je en znesek (minimalni je mislim da 617 €), če pa podjetje izplača regres konec leta, mora biti ta znesek višji. Ali kdo ve, kako je s tem. Po internetu nisem našla odgovora... lisicka19

lisicka19  

član od: 25.1.2006

sporočila: 52

22. sep 2008 13:24

Torej je znesek isti.... Pa še to: lani smo dobili izplačano 1. polovico regresa 31.08, drugo pa 31.12. Je to po zakonu še v redu? Hvala za odgovore. lisicka19

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

22. sep 2008 13:39

Po Zakonu ni OK, da ste ga šele konec leta dobili, je pa fajn, da ste ga sploh dobili in vam ga ni bilo treba iztožiti. Je pa res, da kar precej delodajalcev na tak način regres izplačuje in v bistvu tisti decembrski poračun krije trinajsto plačo (ker so dajatve od regresa pač manjše). Tisti znesek, ki je v Zakonu omenjen, pa je minimalno izplačilo (po ZDR-ju). Po kolektivnih pogodbah je lahko (oz. je ponavadi) drugače, Kolektivna pogodba za obrt npr. določa regres v višini najmanj 60 % povprečne bruto plače za pretekle 3 mesece, kar znaša za september 2008 815,83 € bruto.

Ognjič

Vanili  

član od: 28.6.2002

sporočila: 78

22. sep 2008 13:58

dohodnina ja...grozljivka ..odločbo sem dobila šele v drugem pošiljanju, dala ugovor in junija me je ena gospa iz davčne klicala, je rekla, da pripravljajo, septembra pa da bodo pošiljali, sedaj čakam, čakam, september bo kmalu mimo, volitve so mimo, menda bo zdaj, če sploh bo kaj. Napake pa nisem jaz naredila, ampak je nastala pri davkariji. lansko leto sem dobila nazaj okoli 300 eur, letos se bojim da bo to pol manj grr...pa nobenih obresti, tako da bom zdajle kar lepo prijavila otroka nazaj za te tri mesece, jih ne bom futrala. lp

Vanili  

član od: 28.6.2002

sporočila: 78

22. sep 2008 14:38

dohodnina ja...grozljivka ..odločbo sem dobila šele v drugem pošiljanju, dala ugovor in junija me je ena gospa iz davčne klicala, je rekla, da pripravljajo, septembra pa da bodo pošiljali, sedaj čakam, čakam, september bo kmalu mimo, volitve so mimo, menda bo zdaj, če sploh bo kaj. Napake pa nisem jaz naredila, ampak je nastala pri davkariji. lansko leto sem dobila nazaj okoli 300 eur, letos se bojim da bo to pol manj grr...pa nobenih obresti, tako da bom zdajle kar lepo prijavila otroka nazaj za te tri mesece, jih ne bom futrala. lp

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

22. sep 2008 14:43

http://novice.najdi.si/redirect/news.jsp?redirect=44

Kar se tiče olajšav za vzrževane družinske člane, pa najbrž veš, da se moraš oglasiti na DURS in tudi obrazložiti to medletno spremembo.Ognjič

Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 22. sep 2008 14:45:46

Iwana  

član od: 31.3.2008

sporočila: 143

22. sep 2008 15:54

Kako pa je z božičnico? Mož je pred kratkim podpisal novo pogodbo o zaposlitvi, torej podaljšanje delovnega razmerja. Zdaj resno razmišlja o zamenjavi službe, opravil je nekaj razgovorov, vsi so bili zelo zainteresirani. In dan po podpisu nove pogodbe v sedanji službi ga je klical direktor neke druge firme, če pride delat k njim. Mož obžaluje, da je podpisal pogodbo. Zdaj namerava dati odpoved v sedanji službi. Mene pa zanima ali je mož upravičen do božičnice ali vsaj do sorazmernega deleža božičnice, če da odpoved že sedaj septembra. Odpovedni rok je en mesec, da se zmeniti tudi za krajšega. Aja pa zaposlen je že več kot leto v isti firmi. Sporočilo je spremenil(a) Iwana dne 22. sep 2008 15:57:54

dalsi  

član od: 18.9.2002

sporočila: 339

22. sep 2008 17:33

Iwana je napisal/a:
Kako pa je z božičnico? Mož je pred kratkim podpisal novo pogodbo o zaposlitvi, torej podaljšanje delovnega razmerja. Zdaj resno razmišlja o zamenjavi službe, opravil je nekaj razgovorov, vsi so bili zelo zainteresirani. In dan po podpisu nove pogodbe v sedanji službi ga je klical direktor neke druge firme, če pride delat k njim. Mož obžaluje, da je podpisal pogodbo. Zdaj namerava dati odpoved v sedanji službi. Mene pa zanima ali je mož upravičen do božičnice ali vsaj do sorazmernega deleža božičnice, če da odpoved že sedaj septembra. Odpovedni rok je en mesec, da se zmeniti tudi za krajšega. Aja pa zaposlen je že več kot leto v isti firmi. Sporočilo je spremenil(a) Iwana dne 22. sep 2008 15:57:54

Odvisno kako je v podjetju dogovorjeno. Nekatera podjetja imajo to zapisano v pravilniku ( če ni sindikata v podjetju) ali v sami pogodbi o zaposlitvi, druga pa imajo dogovorjeno v podjetniški KP, vsekakor pa mora biti to nekje zapisano in tudi delavci bi morali biti o tem seznanjeni.

lp

Marjana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti