Zelje

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

tema odprta - 30. jun 2008 10:28 | ogledi: 3.697 | odgovori: 30

Jaz kot velika ljubiteljica zelja v vseh oblikah in na vse načine, sem naletela pri tašči pred kake pol leta (pa šele zdaj se spomnim ) na eno fino jed. Bi vprašala njo, pa je to težko, ker me sovraži iz dna srca. Morda boste znali pomagati vi-torej v enem ogromnem piskru je bilo pomešano zelje in riž na vrhu pa so bila svinjska rebra. Bilo je zelo dobro. Takrat je rekla, da ni dala nobenih začimb- Pa me zanima, bi naj bile kake začimbe, kdaj se da riž oz. kdaj se da zelje in kdaj rebra??? Pozna sploh kdo to jed? Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.

Začetnica

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

30. jun 2008 10:43

Mogoče bi te pa stara manj sovražila, če bi ji dala kakšno priznanje? Lisa

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

30. jun 2008 10:54

Lisa je napisal/a:
Bi rekla ja. Ene se odločijo že ob rojstvu svojega sineka, da bodo sovražile vse predstavnice ženskega spola okoli njega za nedoločen čas. Začetnica midve že vemo, a ne No, čeprav pri meni so se stvari porihtale. Ni bilo za nedoločen čas Na žalost ti ne morem pomagati glede tiste tvoje jedi. Zelje bi še šlo, rebrca pa niti ne več,... Jelenckova

ZAČETNICA  

30. jun 2008 11:21

rimljanka je napisal/a:

No, če bi bila jaz ti, bi šla po informacije k viru. Torej k tašči. Ti - ti pa že veš...

No saj sicer se ne bi brezveze izpostavljala, sem ta detajl napisala samo za to, da se bo vedelo, da k viru ne morem. Iz kakšnih razlogov in zakaj pa sploh ni pomembno. Hvala ti, zgleda, da si z receptom zadela žebljico na glavico. Začetnica

ZAČETNICA  

30. jun 2008 11:40

Lisa je napisal/a:
Maš kak mušter slučajno? Začetnica

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

30. jun 2008 11:47

Začetnica, kaj pa če bi tvoj mož po ovinkih zbrskal recept od "vira informacij", a misliš, da bi šlo? mamaF - Mojca

ZAČETNICA  

30. jun 2008 11:53

mamaF je napisal/a:
Začetnica, kaj pa če bi tvoj mož po ovinkih zbrskal recept od "vira informacij", a misliš, da bi šlo? mamaF - Mojca
Joj to pa še pomislila nisem... Drugač pa ni moj mož-sva koruznika, samo jaz tako rečem tast pa tašča, ker je kratko in najbolj ajnfoh. Jaz smotka, no saj za zdaj je stvar rešena, ker je bila Rimljanka pridna. Začetnica

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

30. jun 2008 12:52

Hehe, vidiš! Sicer pa imam tudi jaz enak status (moj mi pravi neporočena žena),jaz pa njegovima staršema tast in tašča...sicer pa, kadar so blizu otroci in taščo malo opravljam, ji rečem "sinička" oz. "ptica pevka". Pa po svojih izkušnjah vem, da bo vsaka tašča za svojega sineka naredila vse, kar si poželi...saj veš, da morajo biti zmeraj boljše kot "neveste". Iz tega vzroka se jaz niti ne trudim z: golažem, potico in krofi, ker itak ni boljših od tistih, ki jih naredi nona oz. mamica! Meni pa prav paše, da nas zaradi velike hvale njenih jedi kdaj povabi na kosilo, pa mi ni treba kuhat. Tako da, Poskusi take stvari obrniti v svoj prid...pa jo kdaj na glas pohvaliti (ni treba prav direktno), da bo kakšna soseda to slišala...pa ji bo na ušesa prinesla....boš videla, to dela čudeže! mamaF - Mojca

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8881

30. jun 2008 13:29

Kako se je tema obrnila v kontra smer!!! Začetnica, napisala si samo - zelje, nič nisi rekla, a je sladko (sveže) ali kislo zelje. Vidim, da ti je Rimljanka odgovorila, verjetno je podvarak ali je pa rusko zelje. Ali je pa mogoče razvita oz. razpadla sarma, ker te zvita ne pripada, ker te tašča tako prekleto sovraži. Pozdravček!

oliva  

član od: 21.3.2005

sporočila: 312

30. jun 2008 13:34

Sem mislila, da ste na tem forumu drugače misleči. Pa stara, pa sinička, pa ptica pevka, itd. lahko vsaka postane kaj hitro, seveda če bo imela srečo in, če bo imela srečo, da bo vzgojila otroka, ki si bo morda nekoč našel svojo/jega izvoljenko/ca. In potem? Vam bo to potem všeč? Vzorci se zelo radi ponavljajo. oliva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti