http://www.youtube.com/watch?v=jBPYopcoeqs
senka
http://www.youtube.com/watch?v=jBPYopcoeqs
senka
30. jun 2008 14:45
Nekoč smo to delali doma z domačim mlekom, po naravni poti. Tudi sirotko smo porabili. Skuta je v bistvu pokvarjeno mleko, hecno, a ne? Mi lahko katera pove, kaj je vsipal v mleko, da se je sesirilo, sem namreč bosa v angleščini.
30. jun 2008 15:51
Limonin sok. tejka77
30. jun 2008 15:54
Zdenkica je napisal/a: |
Nekoč smo to delali doma z domačim mlekom, po naravni poti. Tudi sirotko smo porabili. Skuta je v bistvu pokvarjeno mleko, hecno, a ne? Mi lahko katera pove, kaj je vsipal v mleko, da se je sesirilo, sem namreč bosa v angleščini. |
Nekoč? nas ni malo, ki to delamo tudi v sedanjosti...
30. jun 2008 22:20
Hvala tejka77. Delate po tem postopku in z mlekom iz trgovine? Jaz sem poskušala delati puter iz trgovinske smetane, ampak mi nikakor ni uspelo.
1. jul 2008 9:45
Zdenkica, se ti ni še nikoli zgodilo, da si smetano malo preveč stepala in se je kar naenkrat pričela spreminjati v grudice ter spustila vodo? Meni se kljub pozornosti občasno še vedno, odvisno od temperature smetane, ozračja in ne vem česa vsega še. No, če bi tiste grudice s kuhalnico lepo skupaj stisnila, iztisnila vso tekočino, bi ti ostalo maslo, tudi iz trgovinske smetane, seveda sveže, ne alpske in ne rastlinske.
Cila
1. jul 2008 9:57
Eno vprašanje...a to je v končnem cottage cheese? Roncolinoneznan uporabnik
1. jul 2008 11:27
Jaz za kuhane štruklje vedno sirim navadno mleko s 3,5 % maščobe (če je le mogoče nehomogenizirano) s sokom ene limone. Pustim da mleko skoraj zavre in počasi prilijem sok ene limone, premešam in pustim nekaj minut te nekajkrat počasi premešam. Ko se dobro loči skuta in sirotka to precedim preko krpe in pustim da se dobro odteče. Taka skuta je zelo uporabna za razna peciva, ni tako značilno kiselkasta in je res odlična za kuhane štruklje. Tako se da tudi vedno rešiti navadno mleko, če niste povsem prepičani, da je mleko sveže in se bojite da se vam bo mleko pokvarilo. tedi
1. jul 2008 11:35
hihi, rimljanka, tudi jaz še živim v teh starih časih;) Mimogrede, na kulinariki v bazi je recept za domačo skuto od jade, če koga zanima. Veri
1. jul 2008 13:51
Tale kuhar doda notri poleg mleka, limone in soli še "active-culture buttermilk". Kaj je pa to? Tudi pri nas doma imamo domačo skuto iz domačega mleka. Težko se ji upreš, ko je tako zelo okusna. Tast se smeje in nekaj je slišati o dobrih starih časih. K.Mici kuharica Mici
1. jul 2008 14:14
Tudi mi delamo doma domačo skuto (kisilak) iz domačega mleka. S kuplenim pa še nikoli nisem poskusila. A tole z limono ni kislega okusa? Jaz kisilak uporabljam za vse živo od sladkih do slanih jedi. KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečen riž z zelenjavo
Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami