Tezave s pečico

Neža  

član od: 19.12.2001

sporočila: 51

tema odprta - 25. nov 2002 13:29 | ogledi: 1.649 | odgovori: 2

Zdravo!

Potrebujem pomoc, pa se obracam na vas. Ta vikend sem se ukvarjala s peko kukijev in muffinov. Uspeli so zelo, kar se tice okusa, izgled pa je bil mizaren. Mislim, da je problem v pecici. Imam namrec kombinirano mikrovalovko/vroci zrak. Oboje sem pekla na vrocem zraku, pa se bil problem vedno isti: namrec kukiji so se razlezli, muffini pa tudi se niso lepo dvignili ampak samo malo, pol so se pa razlezli - po pecenju so zgledali ko kaksna goba ... zanima me (tisti, ki imate vec izkusenj) - je treba naravnati na vec stopinj kot pri navadni pecici?? Imam namrec obcutek, da je bila temperatura prenizka in se zadeve niso dovolj hitro pekle ter se zato razlezle ..

vesela bom vsakega nasveta!

Hvala in LP

Pika

Dorothea  

član od: 25.1.2002

sporočila: 142

26. nov 2002 8:12

Jaz imam sicer mikrovalovno z kombinacijo žarov in vročega zraka in sem ravno tako ugotovila, da je potrebno temperaturo (ko uporabljam vroči zrak) povišati glede na temperaturo, kot sem je navajena v klasični pečici oz. kot piše npr. v receptu. Zato menim, da je tudi v vašem primeru temperatura bila prenizka. Marjetka.

Neža  

član od: 19.12.2001

sporočila: 51

26. nov 2002 8:51

Marjetka, hvala. vendar me cudi to, saj sem v nekaterih receptih videla ravno obraten nasvet - ce imate pecico na vroc zrak, naravnajte temperaturo 20 °C manj ... vse to mi je ze precej cudno. No, bom poskusila se malo, naslednji vikend. LP Pika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti