26. jun 2008 19:05
ANITRAM1 sprašuje o hitrem tečaju karnion-to dragi moji ni navaden tečaj in ga zato ne moreš vreči v isti koš z ostalimi tečaji in reči, da so več ali manj vsi podobni z podobno ceno.
Ta tečaj o katerem sprašuje je učenje v ALFA stanju.Sam sem se ga udeležil pred leti, ko sem končal drugo stopnjo klasičnega tečaja angleščine in nisem praktično nič znal-nisem se znal pogovarjat.Tečaj je v bistvu individualen-torej delajo samo s teboj.Eno uro teorije in konverzacije s profesorco, potem pa 1 uro v udobnem naslonjaču, kjer s posebno napravo, ki jo je baje razvila NASA (očala z posebnim inštrumentom ki je montiran pod očali, tako da zazna tvoje dihanje-in šele ko je dihanje enakomerno in v skaldu s glasbo in tekstom ki ti ga "vlivajo" v glavo, se pojavi neka sončna svetloba in takrat si ti v ALFA stanju, kar pomeni, da nekako spiš, vendar zavest-podzavest deluje do te mere, da tvoji možgani kar vpijajo vse podatke.Izgleda tako, da slišiš tujo besedo-vdih-ko si na najvišji stopnji vdiha slišiš prevod in potem sledi izdih.Dihanje je zelo počasno, v ozadju pa slišiš klasično glasbo v 4 četrtinskem taktu (to je pomembo-4/4 takt) npr. Vivaldi-4 letni časi.
Potem ko je učne ure v ALFA stanju konec te preko slušalk ki jih imaš ves čas na ušesih še spravijo iz ALFA stanja, da se "prebudiš" in potem imaš zopet uro s profko.Dopoldan 4 ure, popoldan 4 ure, traja 5 dni vmes je samo kosilo in kratka pavza.Ko sem prišel tja sem pisal test in ga naredil z 33%, ko sem po 5 dneh odšel sem pisal test z 77%,torej bistven napredek.Tudi dejansko znanje in pogovor s tujci je hitro stekel in kar nekako privrele so besede na dan, tako kot pravijo kar prišlo mije-iz podzavesti, kjer je naše skladišče znanja.Še prej sem se po tem sistemu ALFA učil italijanščine na Rogli, kjer nas je skupinsko učil en Hrvat iz Zagreba, podoben sistem, le da smo vse delali skupinsko in nas je on vse skupaj spravil v ALFA stanje, potem pa šibal besede-prevod-izdih....Ja tale tečaj na karnionu me je takrat stal še kar veliko denarja, danes bi to morda bilo okrog 2000 EUR za 5 dni.Je pa tako, da jezik moraš uporabljat, sicer ga hitro pozabiš.
Za primerjavo ti lahko povem, da sem se šel v Nemčijo učit nemški jezik na en inštitut, kjer sem z podobnim znanjem kot pri angleščini (2 sto. torej) šele v 3 tednih pridobil takšno znanje.Delali smo v skupini 8 oseb (kar tudi ni veliko) dopldan 5 ur, tako, da smo obdelali neko temo in potem delali vaje ves čas si moral biti prisoten, ker ni šlo po vrstnem redu, tako da bi ti lahko v naprej pripravil svoj odgovor na vprašanje, ki je bilo v knjigi, pač pa je profesor kar naprej menjal vrstni red in si moral res delat ves čas.No popoldan sem si plačal še 2 uri individualno pouka z istim profesorjem, tako da sem 3 tedne res intenzivno delal.Lahko pa rečem, da mi je ta tečaj v Nemčiji dosti bolj trdno zasidral v možganih, dosti bolj suvereno sem se pogovarjal kot tečaj angleščine, ki je trajal 5 dni v ALFA stanju.No danes pa angleščino bistveno bolj obvladam, ker jo tudi bolj uporabljam.
Če te še kaj zanima kar vprašaj, če bom vedel....
joze2