8. sep 2008 12:19
Ja, res je ekonomija razvrednostena do amena, ko pa privatne šole rastejo kot gobe po dežju in tam lahko predava vsak, ki ima malo časa, cilj teme pa je, da se pobere šolnina, koliko pa ljudje znajo, pa itak ni važno, se bodo že v praksi naučili.
Kje so dobri stari časi, ko so šole še nekaj veljale, danes je šolski sistem tako zgrešen, da dvomim, da ga bodo lehko še kdaj spravili na nivo. Kar poglejmo si, kdo še sploh gre v poklicne šole. Ker imam sina na ravni srednješolskega izobraževanja, sem bila priča vpisu iz osnovne šole - na poklicne šole so se vpisali samo takoimenovani delikventi in tisti, ki so osnovno šole dokončali po principu nasvetov ministrstva za šolstvo učiteljem, da osnovno šolo naj naredi vsak (to mi je povedala učiteljica, ko sem jo vprašala, zakaj razred izdelajo tudi tisti, ki imajo celo leto same negativne ocene).
Nazadnje se pa čudimo, če delodajalci ne morejo in ne morejo zaposliti mizarja, kovinostrugarja,kuharja, ipd. kljub večkratnim ponovljenim razpisom, imamo pa cel kup brezposelnih gimnazijskih maturantov pa tudi nekaterih diplomantov.
Le kaj počne ministrstvo za šolstvo, kot da živi na drugem planetu. Poplava gimnazij s pridihom večvrednosti nas ne bo daleč pripeljala.
lp
Alenka
alenka5