Verjamem, da je med vami (vsaj glede na temo "kaj smo po poklicu) kar veliko trgovcev, ekonomistov....v glavnem zagotovo boste lahko rešili moje vprašanje.
marža je razlika v ceni,ki jo doseže trgovec. to je njegov zaslužek. od osnovne (recimo temu nabavne cene) odbijemo pridobljene rabate, dodamo odstotek marže in ddv in dobimo maloprodajno ceno.
Prosim, če pregledate zgornjo definicijo, ker bom dobila sive lase od tega, da delam v komerciali vodilni pa mi non stop zatrjuje, da mi ni jasno prav nič glede cene. Izraža se: maloprodajna cena z davkom. Ja - hudiča, če rečem maloprodajna cena potem zagotovo vsebuje davek. Ali po njegovem vsebuje ta cena dva ddv??????
Upam, da ne težim preveč, vendar mi to njegovo ravnanje že preseda. Malo že meji na nekakšen prikrit mobing. Ne morem si pa dovoliti, da ob končani srednji ekonomski šoli in kasneje pridobljenem nazivu diplomirani ekonomist nekdo tako "v koš meče" moje znanje. In še to tako osnovne stvari, kot bi govorili o tem, ali je a pred b ali pa je obratno.