13. avg 2008 16:19
Katjuška, če imaš bombažno perilo, ne bo škode, če perilo namočiš v mleku za kakih šest ur in daš v stroj in bo za nekaj časa spet belo. Je blazno ekološko.... Vendelina jr.
13. avg 2008 16:19
Katjuška, če imaš bombažno perilo, ne bo škode, če perilo namočiš v mleku za kakih šest ur in daš v stroj in bo za nekaj časa spet belo. Je blazno ekološko.... Vendelina jr.
13. avg 2008 19:40
Vendelina, a to resno Če bombažno belo perilo namočim v mleku in operem, bo postalo spet belo?? No, svašta... a za madeže tudi deluje? katjushka
13. avg 2008 21:10
Ne tako dolgo nazaj sem zasledila zelo podobno vprasanje na tujem forumu.Strokovni odgovor je bil : skoraj zagotovo prevec praska in prepoln pralni stroj.Torej podobno kot je ze napisala Frina. Pa se priporocilo je bilo zraven: ce se le da dvakratno splakovanje in zelo malo mehcalca. Lp lucka
14. avg 2008 12:10
Vendy, ne razumem točno... Mi prosim raztolmačiš - malce blond sem pa vendarle ;) A dam vso perilo v veliko bano mleka? To gre kar nekaj mleka, a ne? In kako ga potem uporabiti? Vliti proč, najbrž, ali kako? Tamči
14. avg 2008 13:29
Ma ne v banjo - v tisto plastično skledo, kamor daješ perilo, daš kakšna dva litra mleka, perilo in potem zaliješ z vodo, tako, da je perilo fino potopljeno v tekočini in pustiš nekaj časa. Odtočiš tekočino in daš v pralni stroj. A bo šlo? Jaz sem na tak način tudi sadežne madeže z belih bombažnih majčk spravljala ven. Vendelina jr.
14. avg 2008 14:56
No, tole.... to pa moram definitvno preizkusiti, že jutri poročam o rezultatu.... katjushka
18. avg 2008 9:46
Radovednost me daje: kakšni so rezultati?
18. avg 2008 12:20
Se opravičujem za mičkeno zamudo pri odgovoru z mojimi ugotovitvami preprosto zato, ker je postopek šele sedaj v teku ..... prišlo je do določenih dogodkov, ki so preprečili zadevo. V glavnem, rdkapica, pravkar sem namočila perilo in zvečer ga bom oprala, tako da obljubim, da ti jutri javim rezultate. katjushka
9. jan 2015 16:56
Delam v orodjarni.Nogavice klub vložkom smdijo po delu.Nogavice menjam vsak dan.So bombažne.Žena moje delovne nogavice pere same z eno čisto brisačo,praškom v zrnu in na 60stopinj.Opazil sem da delovne nogavice se zelo obrabijo med pranjem.Kakšna ideja na kaj prati,hvala?
lann
9. jan 2015 17:23
Če mene vprašaš, je temperatura pranja previsoka, barvaste zadeve perem pri največ 40 stopinjah.
Vanja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gratinirani fuži s sirom in pršutom
Jabolka v srajčki