Shranjevanje kruha

modrijan  

član od: 29.12.2004

sporočila: 148

tema odprta - 21. jun 2008 12:35 | ogledi: 3.289 | odgovori: 8

Pozdrav!

A ima kdo idejo, kako bi lahko shranila kruh za na morje? Sem namreč na strogi dieti brez mleka in jajc in si kruh pečem sama. Drugi teden pa gremo na morje in bi rada že pečen kruh vzela s sabo, ker tam ni pečice, da bi si ga spekla (v trgovinske pa ne zaupam). Kako bi mi kruh lahko zdržal 10 dni? Kakšna ideja? Imam tudi vakumski strojček in sem razmišljala, da bi ga zavakumirala - pa ne vem kako bi se to obneslo???

Lp,

modrijan

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

21. jun 2008 12:39

Mogoče v papirnati vrečki v hladilniku.

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

21. jun 2008 12:44

Najdlje po mojih izkušnjah zdrži črn/polnozrnat kruh, pripravljen na način "brez gnetenja". Glede vakumiranja pa res ne vem, poskusi danes zapakirat en kos kruha in ga pusti nekje na toplem, pa poskusi kakšen dan preden greš. Drugače se lepo obnese zamrzovanje, ampak predvidevam, da ne boš imela te možnosti. Edino, če mogoče ob prihodu prosiš kakšnega domačina, da ti ga en del zamrzne. Če pa res ne bo druge, obstaja varianta, da si v teflonski ponvi sproti pečeš tanek kruh oziroma nekakšne tortilje (poskusi recept od Veri, super je). Jaz sem jih jedla tudi že z marmelado ipd, in je bilo zelo okusno. Lepo se imejte na morju! RadaJem

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

22. jun 2008 11:35

S seboj vzemi težko železno ponev, moko iz katere pripravljaš svoj dietni kruh in si sproti pripravljaj čapate. Mislim, da je recept v bazi, če ga ne najdeš, se mi oglasi na ZS, pa ti ga pošljem. 

nola

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

22. jun 2008 12:36

Ali pa - če imaš možnost dostopa do elektrike - si od prijateljev (če imajo) izposodi kruhomat, da si boš lahko sproti pekla svež kruh. Sicer pa kar dolgo zdrži tudi tisti kisli kruh (dobiš rženega, polnozrnatega, s semeni..), ki je že pakiran in narezan na tanke rezine...če seveda ustreza tvoji dieti. Aja, pa tudi vakuumiran kruh bi po mojem hranjen v hladilniku kar zdržal...seveda, če boš imela tam možnost uporabe hladilnika. mamaF - Mojca Sporočilo je spremenil(a) mamaF dne 22. jun 2008 12:38:09

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

22. jun 2008 14:15

mislim če bi zamrznila,potem uporabila vrečke za zamrznjeno hrano in noter mogoče še dala kakšno steklenico z ledom (ali kaj podobnega).Mogoče probi manj otpirat vrečko,kruh na manjše kose razrezat in vakumirat,potem v vrečko...samo razmišljam,mislim da bi moral-a sam-a malo prej kaj probaj kako se obnese!!vesele počitnice senka

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

22. jun 2008 17:07

Meni zdrži brez problema 10 dni, zavit v kuhinjsko krpo ali papirnato brisačo in v pvc vrečki, pa seveda v hladilniku. Če imaš picapan, si lahko pomagaš z njim. Lani sem v njem pekla žemljice, so prav lepo vzhajale ker se v posodi  ustvari para. zgoraj so bile sicer malo blede, zato  sem jih zapekla še obrnjene na trebušček in na bok. So bile prav imenitne.

V tisti posodi sem večkrat pekla še povožen krompir, meso in še marsikaj.

Aki

Iskra  

član od: 15.3.2008

sporočila: 90

22. jun 2008 20:03

Priporočam ti tudi rženi prepečenec oz. kruhke znamke Wassa, ki ne vsebujejo nič od omenjenega! Meni so dobri in tudi zelo priročni za na pot! LP Iskra

modrijan  

član od: 29.12.2004

sporočila: 148

22. jun 2008 23:41

Hvala vsem za ideje. Mi bodo prišle res prav.

modrijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti