18. jun 2008 11:51
V Sloveniji tisto, ki je pač na voljo. Iz pipe, iz plastike, iz kozarca. Ne diskriminiram. Spiti na dan dva litra vode v pravem ritmu je itak sam po sebi zahteven proces (je treba gledati, kje je kakšna korektna vecejka, pa piti vodo preden se je, ker drugače si kaj posebej ne koristiš) in zdaj naj še pazim ali je iz pipe ali je ta brand in ali so bakterije in kaj-pa-vem še vse notri, pa če je filtrirana....
Pa dobri bogpomagaj, pa nekaj mikrosvinjarije je pa tudi treba vnesti vase (da vsaj vidim, kako mi imunski sistem dela). Če bo voda imela čudno barvo, okus, vonj....potem je itak ne bom spila. Tudi ne vem, kaj mi bo pomagalo, če bom pila strašno neoporečno vodo, istočasno pa dihala slabši zrak, ali pa pila strašno politično korektno vodo in zraven jedla kaj z E-ji...
Hočem reči, ladies and gents, če imate filter za vodo (tista brita ali kakosežereče) in se vam zdi okej, sem jaz zadovoljna v vašem imenu (ker ga imate) in v svojem (ker ga nimam). In kdor bi rad to kupil, jaz nikogar ne zaustavljam.
Samo, meni se je škoda s tem obremenjevati. Ko smo bili mi pionirčki, smo, ko smo bili žejni, vzeli sladek malinov sirup in to razredčili z vodo in smo pili malinovec. In se šli nazaj na dvorišče igrat (gumitvist in "med dvema"in ko je bilo konec šolskega leta, smo bili vse dneve na Iliriji, dokler ni šlo pleme na morje). Pa ni bil noben otrok debel zaradi tistega cukra v sirupu, noben otrok ni bil hiperaktiven zaradi E-jev v barvilih in sploh nismo vedeli, kaj je alergija.
Danes se pa pazi do neba in nazaj, pa si poglejte rezultate.
Okej, sem šla malo iz teme.
V Sloveniji je dosti kvalitetne vode in naša ekološka dolžnost je, da tako tudi ostane.
Na potovanjih je pa pametno ostati na ustekleničeni vodi.
Vendelina jr.