18. jun 2008 23:41
Peticijo je podpisalo že preko 5800 ljudi, ki se zavedajo, da bi visokonapetostni daljnovod 2 x 400 Kv Kozjak – Hrenca (Slovenske gorice) grobo posegel v čudovito pokrajino (fotografije dodane peticiji - gozdovi, pašniki, sadovnjaki, vinogradi, kmetije in domovi – oddaljeni od predvidenih stebrov le pičlih 4 0 m). To bo eden najmočnejših daljnovodov v tem delu Evrope, prizadete ljudi pa so o nameravanem posegu seznanili šele na javnih razgrnitvah. Pri tem pa gre Dravskim elektrarnam samo za dobiček (Večer na spletu 16.06.2008 – rubrika Pro in Contra). http://213.250.55.115/Ris2007/default.asp?kaj=3&id= Ja, sem že zdavnaj podpisala, saj bi dobila tega hudiča na dvorišče v oddaljenosti 40 metrov od hiše. Obstaja pa možnost izvedbe daljnovoda s kabliranjem v zemljo, katera je nekoliko dražja, posledice za okolje pa so zanemarljive. Pred kratkim sem zvedela, da to počnejo v Avstriji – v zemljo so položili 40 km 400 Kv daljnovoda). Bojim se za svoje zdravje in zdravje mojih otrok, ker poznam škodljive vplive takšnega daljnovoda in počutje ljudi, ki so bili v pretelosti žrtvovani v prid napredka, to pa danes nikogar ne zanima. Lep pozdrav. Libra