14. jun 2008 17:03
Punce, ko berem to o nabavi knjig za šolo, ugotavljam, da nas na naši šoli prav prijazno razvajajo.
Knjige (učbenike) si sposodimo v šoli - učbeniški sklad - od letošnjega leta je Ministrstvo za šolstvo za vse razrede omogočilo BREZPLAČNO zposojo učbenikov (prej je bilo brezplačno samo za prvo triado).
Tudi za delovne zvezke pripravi šola ponudbe treh ponudnikov (izbor del. zvezkov je seveda odvisen od učiteljev), mi se samo odločimo za svojega, naročem material pa ponudniki pošljejo - ali v šolo in vsak učenec svoj paket prinese domov, ali pa na domači naslov.
Moram reči, da sem s tem sistemom zelo zadovoljna, saj nam je prihranjena živčnost in stanje v vrstah v knjigarni!
Cene delovnih zvezkov so pa itak povsod enake. Za 7. razred bomo letos plačali pribl. 64 €, za 5. pa kar 94.
Celo zvezke in ovitke ter nekaj drugih šolskih potrebščin sem lani naročila kar po pošti na naročilnici enega od ponudnikov, paket je prišel na domač naslov, plačala pa sem 3 € poštnine, kar se mi zdi zanemarljivo glede na to, da imam do najbližje knjigarne vsaj 20 km.
Imamo pa tudi srečo, ker oba otroka praznujeta rojstni dam med počitnicami in jima prijatelji za darilca skoraj vedno prinesejo pisala, barvice..., tako da se tega do začetka šolskega leta nabere kar precej in grem do knjigarne/ papirnice dejansko samo še po kakšno drobnarijo, ki še manjka.
mamaF - Mojca