12. jun 2008 11:45
Mišika, jaz ti prav verjamem. Če imaš slab občutek zaradi nečesa, je boljše, da tistega sploh ne počneš, ne glede na to, kakšno je mnenje nas drugih. Kljub temu, da sem sama pri hrani bolj "flegma", pa priznam, da sem za otroka - ko sta bila še malčka - kuhala vse sproti in sveže. Tako se mi je zdelo pač prav, ne glede na druga mnenja. Je pa prav smešno, kako se stvari obračajo. Recimo špinača. Kot sem tudi sama zasledila, naj se je bi doječe matere, nosečnice in dojenčki izogibali. No, jaz sem jo dobila za kosilo že prvi dan v porodnišnici, pa tudi patronažna sestra mi jo je svetovala kot primerno za 7 - 8 mesečnega otroka! Ker mi je manjkalo železa, mi jo je že v nosečnosti priporočal tudi ginekolog...(pa ne pred 30 leti ;))) Tudi konzervirane hrane naj bi se navedene osebe izogibale, zdaj pa poglej paradoks. Jaz sem v porodnošnici (to je bilo 12 oz. 10 let nazaj) prosila za brezmesne obroke in sem dobivala namesto mesa v glavnem mlečne izdelke. Druge porodnice pa so npr, za malico, ko sem jaz jedla skutin namaz na polnozrnatem kruhu, dobile paštetke, hrenovke in mortadelo!!! Ja, tako gre to v praksi... mamaF - Mojca Sporočilo je spremenil(a) mamaF dne 12. jun 2008 11:46:55