No, jaz v trgovainah še nisem zasledila mandeljevih lističev, ki pa so zaželjeni pri peki nekaterih receptov s tortami. Ali morda veste kje bi se dalo dobiti kakšne mandeljeve lističe. Ni nujno, da v Sloveniji, lahko tudi v Italiji!
Mandeljevi lističi
tema odprta - 15. nov 2002 12:57 | ogledi: 3.184 | odgovori: 4
15. nov 2002 13:04
Ne vem zakaj v tujino, ko pa jih najdeš v vsakem večjem marketu, lahko tudi hipermarketu! Nazadnje sem imela težave ko nisem našla mletih mandeljev, vse ostale različice pa (olupljen , neolupljeni celi mandlji, mandlji v lističih...). Siice pa se mi zdi, da si lističe lahko pričaraš tudi sama, če imaš vsaj malo potrpljenja in narežeš cele mandlje v lističe... zamudno...morda malo ceneje! Razmisli Imej se lepo! Mica maca
15. nov 2002 14:09
Res je, dobijo se praktično v vsaki trgovini - mislim da je proizvajalec Schwartau (ne vem, če sem čisto prav napisala), poglej pa tam, kjer so ponavadi pudingi, čokolada v prahu, pecilni..., ali pa pri sadju (suho, orehi...). Cena je pa res huda, 450 SIT in več. ps - za peko pri naši hiši sem sicer zadolžena jaz, za tolčenje, lupljenje, sekljanje in kar je še tega orehov, lešnikov... pa ponucam tudi moža - praznična peka je pač družinski dogodek, kajne lp Irena
15. nov 2002 14:22
Če pa hodiš kaj po Ljubljani, pojdi v klet Maxija ali v kako drugoprodajalno s suhim sadjem, tam jih dobiš na vago, so še cenejši kot tisti tovarniško pakirani. LPL
16. nov 2002 23:17
v Intersparu jih imajo! stellaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Marmorni kolač
Mandljevi piškoti