Ali mi lahko pomagate, kako naj pripravim dušeno rdeče zelje kot prilogo
Rdeče zelje
tema odprta - 14. nov 2002 16:37 | ogledi: 4.778 | odgovori: 4
14. nov 2002 16:45
Prepraži čebulo z malo soli in sladkorja, da postekleni, dodaj narezano rdeče zelje in naribano jabolko.Duši do mehkega in zalivaj z malo vode in rdečega vina.Če želiš lahko dodaš tudi malo moke.Začini po okusu z soljo in poprom,jaz kumine ne dodajam. jadranka zakovšek
15. nov 2002 11:52
Na nekem forumu je bil pred časom naslednji recept. "Glavo zelja narežete na rezance. Prepražite čebulo, dodate zelje, malo česna, lovorov list in sol. Še malo prepražite, potem pa zalijete z rdečim vinom in dušite do mehkega. Na koncu dodate malo kumine, popra in kislo smetano. Varianta s karameliziranim sladkorjem: Naredite ga podobno, samo da najprej na olju karamelizirate žlico sladkorja, dodate nasekljano čebulo, na rezance zrezano zelje, ki ga malo poprašite z moko, zalijete s hladno vodo in rdečim vino ter dušite. Dodate sol, kumino, poper. Ko je zelje srednje mehko, dodate na lističe naribano 1-2 kisla jabolka. Vse skupaj dušite do mehkega." Spomnim se, da je ena povedala tudi, da rdeče zelje daje kar v pečico k svinjskemu mesu, da se skupaj peče. Malo zaliva, vendar ne veliko, da meso ni bolj kuhano.
17. nov 2002 20:46
Pri nas ga pripravljamo enako kot svetuje Fani, le brez kumine. Dodamo pa rozine! Nataša Nataša
22. nov 2002 21:24
ko kuhaš rdeče zelje daj vanj nekaj rezin olupljenih jabolk! to je super stellaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Bučni mufini s kremastim nadevom
Ržen sendvič s kajžarsko klobaso