11. jun 2008 10:45
spagon--
Konec koncev sem pa tudi jaz malo "usekana", ki pri svojih 27ih polnim album nogometnega evropskega prvenstva s sličicami nogometašev
saš |
Jaz pa pri 37-ih z njo menjavam nalepke, ki jih potem moj 10-letnik vneto lepi v album. In zdaj, ko skupaj z njim (včasih se pridruži še hči) gledam tekme EP, mi postreže z vsemi podatki o igralcih, ki jih je prebral v albumu. Pri katerem klubu kdo igra, koliko je velik, star...vse ve! Sem prav ponosna nanj!
12 letna hči redno spremlja Rebelde, žicala je tudi za koncert, vendar se nama z možem zdi še malo premajhna za v tisto gnečo, pa še precej drage karte so, kolikor sem zasledila.
Je pa res, da smo za razvijanje trenutnih "obsedenosti" s popularnimi liki iz risank, filmov...soodgovorni tudi starši. Jaz sem ponavadi (z denarnimi prispevki in odobravanjem) sodelovala pri stvareh, ki so bile tudi meni simpatične.
Tako sem do sedaj otrokoma kupovala video kasete oz. snemala risanke"Mojster Miha" - takrat sta bila še v vrtcu, hčerka je bila en čas navdušena nad miško Minko (smo kupili knjigice in lutke), babica in nona sta prispevali kar nekaj Barbik (na srečo se manija z barbi hišami, konji in drugimi dodatki pri nas ni razvila)....kaj je še takega....ja, album "Reševanje malega Nema" sta še imela in ga veselo polnila.
Pa skoraj bi pozabila Pokemon karte. Sama jih nisem hotela kupiti, sin je sam kupil en zavitek z denarjem, ki mu ga je za rd dala nona, potem se je to v šoli nekaj časa menjavalo, zdaj pa so utonile v pozabo.
Včasih je si prišel precej poklapan z obiska pri prijateljih, ki sta vedno dobivala vse, kar je bilo tisti trenutek "in", pa naj je šlo za lego, gradove, dinozavre, kinder jajca ali nalepke za najrazličnejše albume. Večkrat mi je očital, češ, ona dva dobita, kar želita od none in mame, meni pa nič ne privoščite.
No, na tako izsiljevanje tipa "to rabim, ker imajo že vsi" pri nas nikoli nismo in nočemo padati in to otroka vesta, zato se zdaj, ko sta večja, na ta način na naju sploh ne obračata več.
Ja, starši smo tisti, ki se moramo odločiti, do kam gremo! In otroci se tega presneto zavedajo!
V glavnem, zdaj kupujemo nalepke za nogometni album in naj se sliši še tako smešno, na koncu ne vemo več, kdo je bolj "upaljen" na to- sin, hči mož...ali jaz!
mamaF - Mojca
Sporočilo je spremenil(a) mamaF dne 11. jun 2008 10:47:15