27. avg 2008 9:20
urssa je napisal/a: |
To da nimate kabla za ADSL ni res, saj se oba standarda ISDN in ADSL uporabljata na istih kablih. Pa navadna telefonija prav tako...Urša |
To pa mislim, da ne drži... Pri nas imamo navadno telefonsko linijo in pred desetimi leti, ko sem se poročila, sem naredila celo štalo, ker se mi je npr. Večerova stran odpirala celih 7 min!. Gospodu, ki je bil "taglavni" za naše področje, sem rekla, da naj pride k nam na kavico in se prepriča o (ne)liniji, ki nam jo nudijo (sem ga vprašala, če mogoče živimo v Turčiji, ali kaj...). Dva meseca so bile telefonijade levo in desno, da so nam končno nadgradili centralo in omogočili ISDN linijo. Zdaj po 10 letih sem še vedno tam, kjer sem bila... Na navadni ISDN liniji (in za internet porabimo več, kot je treba...), da ne govorim o problemih, ki jih imam vsakič, ko divja neurje (in letos je, na žalost, bilo to že prevečkrat). Tudi po cel teden smo brez telefona, interneta pa že 1 mesec nimam, ker ne vejo, kaj je narobe (modem deluje, preverjeno...). Sem pričakovala, da bodo "potegnili" optični kabel od bližnjega mesta, oz. od omarice, ki je od nas oddaljena cca 4km (vendar se voziš skozi gozd, kar je za širitev pokritosti na tem področju totalno neekonomično... Tako pa smo spet pri denarju). V tem primeru bi bilo možno imeti "kabelski" internet in s tem spodobno hitrost prenosa podatkov.
"Kocka je padla!" Z naslednjim mesecem grem tudi jaz na enega od ponudnikov brezžičnega interneta. Dovolj imam 64 Kb prenosa (ja, to sem opazila pred parimi meseci... naenkrat se mi je hitrost razpolovila iz 128 Kb - kako, zakaj, sam bog ve...).
Glede na pokritost signala sem bolj zagreta za Mobitel, kot Simobil (na našem koncu se signal za Simobil malo "izgublja" ).
Ima mogoče še kdo izkušnje z brezžičnim internetom. Koliko so bila izpolnjena pričakovanja, ko ste ga začeli uporabljati? Ali je možno, da na signal vpliva število uporabnikov?
Meni se gre najbolj za to, da bi bil prenos podatkov čimhitrejši.