Siol isdn

neznan uporabnik

tema odprta - 10. jun 2008 17:07 | ogledi: 2.161 | odgovori: 10

Ker v našem kraju nimamo kabla za ADSL, imamo pač počasno ISDN linijo.Linija je tako počasna, da samo za branje in pošiljanje pošte porabim 24 ur na mesec in za to plačam 41 EUR.

Zdaj pa sem temu naredil konec in pri SIMOBILU priklopil brezžično povezavo preko telefona in računalnika.Plačam skoraj 50% manj in to ne za 24 ur, temveč za celi mesec-vsaki dan po 24 ur.

To vam povem, ker če bi prej to vedel, bi to že zdavnaj naredil, no zdaj veste tudi vi.In kar je super, lahko prenosni računalnik nesete kamorkoli in se povsod lahko priklopite na internet.

joze2

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

10. jun 2008 18:19

To je pa zelo dobrodošla novica za tiste, ki nimajo hitrega dostopa do interneta. Mi smo imeli ADSL, pa smo preklopili na T2. Hitra sta oba, je pa velika razlika v ceni, sploh pri telefonu.V tujino klepetamo za 10 starih sit na minuto. Naj mi bojo siti oproščeni, pri evrih se znajdem, centi so mi pa še vedno španska vas.

Lijana

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

10. jun 2008 18:47

Smo že skoraj dve leti pri ljubljanskem kablu. Koristimo telefonijo, kabelsko televizijo in internet, pa imamo vsega skupaj 44 € na mesec, pa hitrost je zdaj dvakrat večja kot prej. Ko smo imeli ADSL, je bilo samo interneta 50 €, potem pa še tv in telefon posebej. Tako, da se občutno pozna pri mesečnem izdatku. LP! fakin712

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

10. jun 2008 19:13

To da nimate kabla za ADSL ni res, saj se oba standarda ISDN in ADSL uporabljata na istih kablih. Pa navadna telefonija prav tako... Je pa možno, da v centrali ni kej poštimano... Včasih se splača mal naokol še povprašat... Urša

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

10. jun 2008 20:05

Tudi mi smo odšli od SIOLA k VDSL torej k T2. Vse je dosti ceneje in hitreje, skratka, zelo smo zadovoljni.Klicanje v tujino in tudi doma dosti ceneje, o internetu in TV pa ni da bi govoril. Je pa dobrodošlo za vse, ki nimajo priklopa tale brezžična povezava.

Kyara

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

10. jun 2008 20:06

Aja, za tuto kompleto z hitrim internetom nas z pogovori vred stane 36€ na mesec. Pa dosti kličemo v tujino.

Kyara

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

10. jun 2008 20:36

Pri nas smo pa na (cerkveni) optiki ... Mislim, da nadaljen komentar ni potreben.

Kar se pa mobilnega interneta tiče: po mojih informacijah ima Mobitel precej boljšo pokritost kot SiMobil, baje da je tudi bolj stabilen, je pa mobilni internet res izhod v sili ali pa če ga kdo zares potrebuje za na teren. Namreč, za isto ceno se dobi 2x hitrejši prenos podatkov pri kateremkoli ponudniku stacionarnega interneta, in to še klasično, preko bakra.

Zatorej, vsakemu svoje, kar komu najbolj paše in kar kdo rabi. Zato pa imamo več ponudnikov.

LP

Drejček

neznan uporabnik

11. jun 2008 9:25

DREJČEK,zdej pa prosim ti tole preko bakra 2 x ceneje od kogar koli malo razloži.Jaz sem šel od SIOL- a stran, ker te možnosti ni bilo, ravno tako mi je dejal Telekom, da pač ni druge možnosti...no razloži kako lahko dobim cenejšo in hitrejšo linijo.Tudi to ni res, da ima Mobitel boljše pogoje kot Simobil, ker moj kolega ima brezžično pri Mobitelu in mu vleče zelo počasi, ker ko ljudje telefonirajo vse križem kražem, tudi internet dela bolj počasi in jasno je, če ima Mobitel dosti več naročnikov kot Simobil, da zato dela internet bolj počasi-vleče mu samo 2-3 kb. joze2

neznan uporabnik

12. jun 2008 19:49

DREJČEK, O...O..O...dej povej no, kje kako lahko za pol manj srfam po netu joze2

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

27. avg 2008 9:20

urssa je napisal/a:
To da nimate kabla za ADSL ni res, saj se oba standarda ISDN in ADSL uporabljata na istih kablih. Pa navadna telefonija prav tako...Urša

To pa mislim, da ne drži... Pri nas imamo navadno telefonsko linijo in pred desetimi leti, ko sem se poročila, sem naredila celo štalo, ker se mi je npr. Večerova stran odpirala celih 7 min!. Gospodu, ki je bil "taglavni" za naše področje, sem rekla, da naj pride k nam na kavico in se prepriča o (ne)liniji, ki nam jo nudijo (sem ga vprašala, če mogoče živimo v Turčiji, ali kaj...). Dva meseca so bile telefonijade levo in desno, da so nam končno nadgradili centralo in omogočili ISDN linijo. Zdaj po 10 letih sem še vedno tam, kjer sem bila... Na navadni ISDN liniji (in za internet porabimo več, kot je treba...), da ne govorim o problemih, ki jih imam vsakič, ko divja neurje (in letos je, na žalost, bilo to že prevečkrat). Tudi po cel teden smo brez telefona, interneta pa že 1 mesec nimam, ker ne vejo, kaj je narobe (modem deluje, preverjeno...). Sem pričakovala, da bodo "potegnili" optični kabel od bližnjega mesta, oz. od omarice, ki je od nas oddaljena cca 4km (vendar se voziš skozi gozd, kar je za širitev pokritosti na tem področju totalno neekonomično... Tako pa smo spet pri denarju). V tem primeru bi bilo možno imeti "kabelski" internet in s tem spodobno hitrost prenosa podatkov.

"Kocka je padla!" Z naslednjim mesecem grem tudi jaz na enega od ponudnikov brezžičnega interneta. Dovolj imam 64 Kb prenosa (ja, to sem opazila pred parimi meseci... naenkrat se mi je hitrost razpolovila iz 128 Kb - kako, zakaj, sam bog ve...).

Glede na pokritost signala sem bolj zagreta za Mobitel, kot Simobil (na našem koncu se signal za Simobil malo "izgublja" ). 

Ima mogoče še kdo izkušnje z brezžičnim internetom. Koliko so bila izpolnjena pričakovanja, ko ste ga začeli uporabljati? Ali je možno, da na signal vpliva število uporabnikov?

Meni se gre najbolj za to, da bi bil prenos podatkov čimhitrejši.

neznan uporabnik

27. avg 2008 11:40

Imamo Siolov brezžični internet+telefon+tv - plačujemo cca 50-60 € na mesec. Za priklop pa smo morali čakati kar nekaj časa, ker naše področje (vas) ni bila pokrita s signalom. Šele ko so v bližini vasi montirali tudi oddajnik (ne vem če se tako reče) in smo bili pokriti s signalom so nam napravili tudi priklop. Zaenkrat smo še kar zadovoljni. Moti nas, ker je veliko nemških programov, mi pa smo bolj na zahodu Slovenije in bi raje videli kakšnega pravega Italjanskega (ni niti rete 4, canale 5 ali italia 1, smo 3 programi Rai). Zaenkrat vse funkcionira, tudi s hitrostjo interneta smo zadovoljni - funkcioniramo na 2 računalnikih - enem direktno in enem preko rutarja. TV tudi dela dobro, ob slabšem vremenu (dež, burja, nevihta...) pa se slika zaustavlja, postane "kockasta"... Treba je biti tudi zelo previden ob nevihtah, ko je potrebno izključiti modem iz omrežja, saj nam ga je od meseca februarja že dvakrat skurilo, ker nas ob nevihti ni bilo doma in nismo uspeli zadeve izklopiti. Mi imamo še vedno tudi anteno na balkonu in lahko nekatere programe spremljamo tudi še po starem. Opozorila pa bi še nekaj - ko pridejo zadevo montirati montirajo samo telefon. Internet in TV pa si moraš povezati sam.Za televizijo ti pustijo "škatlo - dekoder", češ da oni niso pristojni da vzpostavijo tudi signal za TV in internet. Ker sem ob tem malo "ponorela", češ da smo zadevo naročili v kompletu in sem monterju dejala, da ne gre iz hiše dokler vse ne bo delalo kot je treba, ker sem že imela eno tako slabo izkušnjo, mi je dejal, da to delajo če imajo čas in je to potrebno posebej plačati - mislim, da je bilo cca 40 €, se je pa trudil še celo uro, da je delala tudi TV. Na koncu je tudi priznal, da bi se sami trudili še cel teden, da bi dobili vse pristojne, ki morajo "še kaj poštimati", saj je tudi sam telefoniral križem kražem. Še to - ko naročate tudi poudarite da želite modem z rutarjem, če imate v hiši več računalnikov in jih potem brezžično povežete na internet. Monter nam je trdil, da v spodnje nadstropje zadeva ne bo delala in bi bilo potrebno kupiti rutarja posebej (cca 60 € dodatnih stroškov). Vztrajala sem, da sem ob naročilu izrecno zahtevala modem z rutarjem in da bom kasneje razmišljala, kaj bom naredila če zadeva res ne bo delala, lahko povem, da tudi hčerki v spodnjem nadstropju hiše internet dobro dela, tako da je tudi ona zaenkrat zadovoljna s hitrostjo prenosa podatkov. Take so moje izkušnje. Predvsem je dobro biti previden s temi monterji, ker te kaj hitro pripeljejo žejnega čez potok. Malo jim je treba tudi dihati za ovratnik. l.p. tedi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti