10. jun 2008 12:53
Zdaj, če ravno nisi doma v lončarstvu, kiparjenju, rezbarjenju itd itd... In ker se bo tvoja prijateljica poročila na temelju resnega premisleka in ne zato, ker se "mora" ali pa zato, da bi ji rodbina kupila beštek in mikser..... In ker bi rada, da bi imelo tvoje darilo eno osebno noto in smisel.... However, malo kontradiktorno je tole z "osebno noto" in zraven pol Slovenije paberkuje ideje.... Anyway, jaz bi v tem primeru delala fotografski kolaž. Malo kontaktiraj njeno familijo, partnerja, ostale, pa naj izbriskajo stare fotke. Pa ti jih imaš tudi nekaj, mar ne? In potem na temelju fotk kontaktiraj kakšnega oblikovalca/umetnika (če si tu bolj šibka, ti lahko po ZS koga omenim), ki bo iz teh fotk naredil umetnino/instalacijo. Ti povem, boš imela super obdobje, ko boš zbirala material, pa ko se bosta z oblikovalcem odločala, kako zadeve narediti, katere materiale uporabiti ipd ipd. Moja izkušnja lani - ko sem si zamislila nekaj s pleksi steklom - bilo je super, od iskanja mojstra, ki je urezal pleksi, lovljenja USB-jev s fotkami po mestu v največjem nalivu - da ne govorim o tem, kako je bil obdarovanec tega vesel. Vendelina jr.