Nasvet prosim

kozamurnik

sporočila: 2311

tema odprta - 8. jun 2008 5:28 | ogledi: 1.291 | odgovori: 4

Se zgodi, da smo na vikendu,brez mikserja, recept pa predvideva: penasto zmiksamo maslo s sladkorjem.Zakaj? Da pride v maso zrak ali da se sladkor raztopi?

Tiste,ki ste od foha,ali bo primeru, da maslo samo raztopim in ohlajenega dodam zraven sladkorju v prahu biskvit trd in zbit, ali je fora drugje?

Ker nisem mojster za peko me to res zanima in morda bo tudi kateri drugi koristilo.Hvala vnaprej.

kozamurnik

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

8. jun 2008 7:16

Po moje bo vse OK, masla nikoli ne mešam v mikserju, zmeraj ga "stepam" na roke (sicer z ročno stepalko) tudi doma (se mi ne da mikserja za to mazat) . Predhodno ga samo postavim za kako urco na pult, da je mehek. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

8. jun 2008 10:22

Jaz ne bi topila masla, le zmehčanega bi s kuhalnico zmešala s sladkorjem (po možnostiv prahu) Irena

marjeta10  

član od: 5.6.2007

sporočila: 313

8. jun 2008 10:33

V primeru da hočeš imeti kremo ,se maslo ali margarina stepe ,da je za mazanje,torej ročno ,če ni mikserja,če pa topiš ,pa ne bo kremasto in se ne bo dalo uporabit kot krema, topi se za pripravo biskvitov in testa ,potem pa se z mikserjem ali ročno prav tako penasto zmeša ,torej odvisno zakaj rabiš,za testo ali kremo?

lp

marjeta10

Sporočilo je spremenil(a) marjeta10 dne 08. jun 2008 10:33:53

Sporočilo je spremenil(a) marjeta10 dne 08. jun 2008 10:36:28

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. jun 2008 20:20

mešaj, mešaj, barba Vane..... maslo (nestopljeno, omehčano na sobni temperaturi, kot so že zgoraj napisale) in sladkor mešaš z navadno kuhalnico kakih 20 minut, da naraste, je belo in mehko ter rahlo. Moja stara mama je vedno delala tako, o kakem električnem mešalcu še slišati ni hotela (je rekla, da na elektriko ni nikoli tako mehko in rahlo.... no, ja).

LP

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti