Katera krema?

j04  

član od: 19.11.2004

sporočila: 119

tema odprta - 6. jun 2008 18:04 | ogledi: 1.778 | odgovori: 2

živijo.

za sinov rojstni dan bi rada naredila torto v obliki vlaka, ki je sestavljena iz lokomotive in treh vagonov. To ni problem. Problem je pa v tem, da bi rada naredila za spremembo jogurtovo kremo-z okusom jagode pa ne vem kateri recept je najboljši, ker se bojim, da mi bo krema, če ne bo dovolj kompaktna ob straneh "lezla" ven.

Temo je spremenil(a) j04 dne 06. jun 2008 18:12:16

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

6. jun 2008 19:06

Pred veliko leti sem delala vlakec iz čokoladnega biskvita, z višnjami, prelitimi z želejem in čokoladno smetano. NA teh straneh sem izvedela, da se to imenuje pariška krema.

Sredi vročega avgusta je torta zdržala tudi transport v drugi konec Slovenije, mislim da je 136 km.

Za kolesa sem uporabila moto kekse, na vagonih so bili naloženi holipi (drva), premog čokoadni bomboni. Luči so bile iz žele bombonov. NAjvečji problem so bila okna, ki bi jih danes naredila popolnoma drugače.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti