Prevleke za zobe

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

7. jun 2008 19:40

Tudi meni ni bilo dano, da bi lahko ohranila vse zobke,kljub rednim obiskom pri zobozdravniku. Porcelanasta krona stane 260 E in če pač nimaš denarja,je potreben kredit. Vse lepo in prav,a jaz plačujem 30 let prispevke tako kot večina državljanov. Pred 2 letoma so mi vstavili dve običajni, navadni kroni in sedaj imam že popolnoma obarvani,pa ne pijem pravih čajev, ne kadim. Le sem in tja spijem kako kavo. Zelo skrbim za higieno. Torej so mi dali material najslabše vrste, kljub temu,da sem nekaj vseeno doplačala. Takle mamo... Majdina

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

7. jun 2008 20:34

Zaradi slabega dentista, ki mi je delal zalivke za 500m (potem pa so izpadle plombe), sledilo je ponovno vrtanje, dokler ni šel zob adijo. Tako imam kar nekaj porcelanastih zob, najstarejši že gre na volitve.

Sprednje imam pet let in sem zelo zadovoljna. Izdelani so iz porcelana, tehnik pa jih je izdelal zelo dobro, čeprav je zdravnica tožila,da tako majhnih zob še ni delala.Pomemben je tehnik, potem pa material.

No, imam še en greh od starega dentista, ki ga je naredil šlampasto, vendar mi ga bodo morali odstraniti na čeljustni kirurgiji.

Ne sprašujte, če me je kaj strah...

F r i n a

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

8. jun 2008 11:56

Majdina je napisal/a:
Tudi meni ni bilo dano, da bi lahko ohranila vse zobke,kljub rednim obiskom pri zobozdravniku. Porcelanasta krona stane 260 E in če pač nimaš denarja,je potreben kredit. Vse lepo in prav,a jaz plačujem 30 let prispevke tako kot večina državljanov. Pred 2 letoma so mi vstavili dve običajni, navadni kroni in sedaj imam že popolnoma obarvani,pa ne pijem pravih čajev, ne kadim. Le sem in tja spijem kako kavo. Zelo skrbim za higieno. Torej so mi dali material najslabše vrste, kljub temu,da sem nekaj vseeno doplačala. Takle mamo... Majdina

Že res, da vsi plačujemo. Ampak če pogledaš, da stane samo 5 dni v porodnišnici (za porod in oskrbo brez intenzivne) 4200 eur, potem je jasno, da prispevki ne morejo vsega pokrit. Potem je pač bolj pomembno, da se ne plača porod, pa oskrba pri hudih boleznih, nujnih stanjih, pri prometnih nesrečah...

čoko

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

8. jun 2008 14:41

Na Madžarskem je vse skupaj še cenejše. Malo težave je le z sporazumevanjem, vendar gre. Malo pobrskaj po netu.

Kyara

Aja  

član od: 11.1.2002

sporočila: 142

8. jun 2008 15:41

Če odštejemo hotelski del storitev (100 € dnevno bi moralo verjetno zadostovati), torej 3700 za porod brez intenzivne. Ni kaj, dobro vnovčena storitev in moja zavarovalnica jo pokriva?! Za koliko na mesec že hodi povprečni Slovenec v službo? , kolikšna je že povprečna pokojnina? Aja

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

8. jun 2008 21:16

Aja je napisal/a:
Če odštejemo hotelski del storitev (100 € dnevno bi moralo verjetno zadostovati), torej 3700 za porod brez intenzivne. Ni kaj, dobro vnovčena storitev in moja zavarovalnica jo pokriva?! Za koliko na mesec že hodi povprečni Slovenec v službo? , kolikšna je že povprečna pokojnina? Aja

No, seveda ni poceni, vendar moraš računat, da je iz tega plačana babica (vsaj ena, če je porod daljši, pa tudi več), ginekolog, pediater, nekaj medicinskih sester, kar nekaj ne prav poceni preiskav novorojenčka, zdravila za oba, da ne govorim o neskončni vrsti (pri nas preveč številnega) nemedicinskega kadra...

čoko

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

9. jun 2008 8:34

Odvisno kaj je bolj pomembno.Za posameznika je pac pomembno tisto,kar v tistem trenutku najbolj potrebuje. In konec koncev tudi dojencki zrastejo in imajo nekoc zobe in ni nujno, da ne bodo potrebovali novih prevlek. Majdina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti