Sušilni stroj

kmeclina  

član od: 4.6.2008

sporočila: 1

tema odprta - 5. jun 2008 8:09 | ogledi: 6.501 | odgovori: 22

Zdravo, sem nova na forumu in upam, da mi lahko z vašimi koristnimi nasveti pomagate. Kupila sem Candy-jev kondenzacijski sušilni stroj in mi toliko vlage naredi v kopalnici (le-ta je brez okna), da voda kar teče po stroju, pa tudi na steni v sosednjem prostoru je vidna sled vlage. Vse filtre in kondenzator sproti čistim in me res zanima, ali je kaj s strojem narobe ali pa je to čisto "normalno"? Naj še povem, da v sušilca dajem fino ožeto perilo (1200 obratov). A je čas, da pokličem servis?

Hvala za nasvet.

kmeclina

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

5. jun 2008 8:24

Bojim se, da je normalno:) Mi smo imeli tudi takšnega in obvezno je bilo potrebno odpreti okno, ker iz ploščic je kar kapljalo. Če pa nimaš okna, si sploh ne znam predstavljati kako to je. Očitno smo kupile napačnega. Tale s posodico za odvečno vodo je morda primernejši, ker kolegica ga ima in ko sem bila pri njej ni nič kapljalo, samo na koncu je spraznila posodico in to je to. Ne vem pa kakšni stroji so to. patty

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

5. jun 2008 8:35

patty, razlika je v tem, da obstajata odzračevalni (brez posode) in kondenzacijski (s posodo) sušilni stroj. kmeclina, zato kondenzacijski ne bi smel puščati pare ......... naprej pa boš ti presodila...... katjushka

miis  

član od: 24.3.2008

sporočila: 173

5. jun 2008 9:19

Mi imamo tudi kondenzacijskega, pa ni nobene vlage v kopalnici...

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

5. jun 2008 9:34

Hvala za info, nisem vedela, da ima prav kondenzacijski posodo:) Zopet vem nekaj novega. Se opravičujem, za manjšo zmedo. patty

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

5. jun 2008 9:52

pozdravljeni tud sam imam kondenzacijski sušilni stroj že 5 let,pa nimam nobene vlage,niti ne kaplja in teče po stroju k ga imam na pralnem stroju... med sušenjem,se voda avtomatsko izčrpava preko odtočne cevi v odtok,ker imam možnost da se nabira v posodico al pa preko odvodne cevi v odtok,in ne rabm nč praznit po koncu sušenja lp Miele

neznan uporabnik

5. jun 2008 9:52

Imam Znussi kondenzacijski sušilni stroj, kupljen pred cca 3 leti v akciji pri najboljšem sosedu. Kadar v njem sušim perilo ponavadi nad njim obesim še kakšne srajce ali bluze na obešalnike, jih ne sušim v sušilnem stroju in se tudi te lepo posušijo. Rada bi predvsem povedala, da mi stroj ne povzroča vlage v kopalnici, ki je tudi brez okna za zračenje. Vodo od sušenja pa teko odlijem iz za to namenjene posodice v stroju. l.p. tedi

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

5. jun 2008 9:56

Na tvojem mestu bi najprej kontaktirala  servis in jim razložila zadevo, naj povejo, ali je to za njih "normalno". Ker  meni se ne  zdi, sem pa že podobno vprašanje pred časom  zasledila na enem drugem forumu, pa se ne spomnim, a je bil candy, ali kateri drug sušilec. Meni moj ne spusti niti kapljice v zrak, zgleda, da ima tvoj slabo hlajenje in para uhaja pred utekočinjenjem v zrak.  Mene pri mojem moti, da zelo segreva prostor, je pa res majhen 1,2x2 m.

Lijana

kmeclina  

član od: 4.6.2008

sporočila: 1

6. jun 2008 16:26

Ja, hmh, mislim, da bom kar servis poklicala hvala za vaša mnenja. lp kmeclina

desperate housewive  

član od: 14.6.2009

sporočila: 26

15. jun 2009 11:50

Živjo mene pa zanima tiste k mate sušilni stroj od gorenja, kako vam suši?? Mi smo ga kupil letos mislm da ukol januarja in čez en mesec je bil že na popravilu, ker se boben sploh ni hotu začet vrtet. s tem da smo vse filtre čistl tko kt je treba. na serviserja smo čakali en mesec in potem da smo pralni stroj dobili nazaj še en mesec.ko smo ga dobili nazaj je bilo zunaj lepo vreme tako da nismo nč sušil, zdej smo pa spet začel, ker je mami neki nujno rabla hitr posušen in damo sušit na zelo suho, in dobimo ven vse napol posušen. Kokr sm mal brala tle po forumu mate večinoma dobre izkušnje z gorenjevim sušilnim strojem, sam me še vseen zanima če je mel kdo kšne podobne težave? desperate housewive

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

15. jun 2009 13:03

Imamo Gorenjev sušilni stroj leto dni in smo z njim izredno zadovoljni. Največ nam pomeni to, da ko je perilo suho, ga takoj ven vzamemo in poravnamo in zložimo ter pustimo,da se ohladi, pa ga ni treba nič likat. Prej smo pa imeli eno iks firmo, pa je bilo perilo zmečkano, pa sušilo se je menda tri ure. Tako, da smo zdaj res zelo zadovoljni. Je pa res, da ne smeš preveč perila nabasat v sušilec, ker potem se ne more posušit. Imamo pa kondenzacijski sušilec. Perilo je suho v uri in pol. Je pa res, da je takrat, ko se perilo suši, vedno nekdo doma, da ga vzame ven in zloži, ker drugače je zmečkano in ga je treba likat. Mogoče imaš samo smolo s sušilcem. Itak, pa je pet let garancije in ti morajo servisirat zastonj. Me pa samo malce čudi, da je bilo treba na serviserja čakat tako dolgo, kot praviš. Pri nas pride v treh dneh popravit zadevo, če je treba. LP! fakin712

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti