Sladoledne pregrehe

kozamurnik

sporočila: 2311

4. jun 2008 5:36

Men pa razne stracciatele sploh niso dobre ,norti dajo vso drugorazredno cokolado!Ko pa vidim jogurt v receptu, pa ga sploh ne poskusim,to je ena slovenska posebnost,ki je redkokje najdemo.Dpodajanje pudingov in jogurtov vsepovsod! Tudi doma je treba za dober sladoled prvovrstne sestavine,ce ga bos delal z raznimi slag penami, hulalala,pa jogurti tik pred potekom roka trajanja pa par dni starim sadjem za povrh,bo bolj slab. kozamurnik

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

4. jun 2008 5:50

kozamurnik je napisal/a:
Men pa razne stracciatele sploh niso dobre ,norti dajo vso drugorazredno cokolado!Ko pa vidim jogurt v receptu, pa ga sploh ne poskusim,to je ena slovenska posebnost,ki je redkokje najdemo.Dpodajanje pudingov in jogurtov vsepovsod!Tudi doma je treba za dober sladoled prvovrstne sestavine,ce ga bos delal z raznimi slag penami, hulalala,pa jogurti tik pred potekom roka trajanja pa par dni starim sadjem za povrh,bo bolj slab.kozamurnik

ežoj

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

4. jun 2008 7:37

Kozamurnik, jaz pa ne razmišljam tako. Enkrat sem za dokaz celo zabavo naredila iz "slabših" sestavin, res "pocenskih" in manj kvalitetnih, da dokažem, da je tudi tako lahko dobro. In to zanalašč, ker je bilo vmes veliko nekih "fensi šmensi" oseb, ki se imajo za nekaj več. Polizali so si prste. Všeč mi je šlag pena, uporabljam jo namesto navadne smetane v kremah, rada imam pudingaste nadeve in zadeve v prahu, kaj češ. Všeč mi je tudi oni sladoled iz vrečke v prahu, recimo. Od nečesa je treba umret. Stračatela je zakon, lahko tudi iz navadne Špar čokolade, sadnih sladoledov pa ne ljubim preveč. Sicer pa prvega odstavka ne prakticiram redno, haha. Včasih pa tudi kupim kaj bolj poceni in iz trgovskih znamk, ker lahko dandanes res bankrotiraš. Sicer pa po moje ti nisi mislila v tej smeri, kot sem jaz pisala. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

kozamurnik

4. jun 2008 9:11

Seveda ne katka ,toda kar delamo doma in za nas in ne za razne strokovnjake,naj bo pa res prvovrstno. To naj bi bil namen "home made". Kasneje seveda pride na vrsto tudi cena,ki je velikokrat pri znanih znamkah pretirana,ampak to je pa druga zgodba. kozamurnik

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. jun 2008 11:28

Lady kozamurnik, o pudingih veliko ne vem. Ti pa predlagam, da ko te bo pot zanesla do Grčije, poskusi tamkajšnji sladoled, ki ga BTW, delajo na jogurtni osnovi. Meni je bil dober. Vendelina jr.

kozamurnik

4. jun 2008 11:59

Saj smo bili, smo bili, v Lefkadi Ne bi se vrnili-zaradi sladoleda ne,zatardi drugih stvari pa.Sicer pa stvar okusa-o tem se res ne gre prerekati. kozamurnik

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

4. jun 2008 13:46

Tudi meni je izziv narediti nekaj dobrega iz poceni sestavin. Kar je poceni, ni nujno tudi slabo, je pa res, da je veliko dražjih stvari boljših in da je zdrava hrana draga. Če pa tu in tam uporabimo kako merkatorjevo čokolado, nas ne bo pobralo. Mislim pa, da bolj malo ljudi uporablja "jogurte tik pred potekom roka trajanja in par dni staro sadje" :) Kar se tiče jogurta - jaz ga imam rada v sladoledu, pa tudi jogurtova bomba iz baze je krasna sladica. Jajc se pa jaz nekako izogibam, čeprav so v večini receptov za sladolede. Okusi so različni in prav je tako! Ima kdo idejo, kako se naredi pistacijev sladoled? RadaJem

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

4. jun 2008 13:52

Odkar sem odkrila, predvsem po zaslugi foruma in Vendeline, da se grški jogurt dobi tudi pri nas, sem res zadovoljna, ker mi je fenomenalen. V Grčiji sem se nad njim prav navdušila in je bil super osvežitev v običajni vročini tam doli. Samo še vedno ne vem, kakšen med dajo gor, ker ga pri nas še nisem zasledila??? Je bil čisto drugačen kot naš, manj sladek in nekako nitkast. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

golubić  

član od: 13.5.2007

sporočila: 1276

4. jun 2008 17:30

RadaJem to je recept za pistacijev sladoled samo da ima tudi jajca: 4 rumenjaki 75g sladkorja 250ml malek 250ml smetane 100g pistacij 1 čajna žlička mandeleve arome V posodi zavremo vodo in vanjo stresemo pistacijeve oreške, ki jih v njej pustimo 2 minutki. Nato jih ocedimo, oluščimo in jih na drobno nasekljamo. Iz rumenjakov, sladkorja in mleka pripravimo kremo (- v kozici zavremo mleko, rumenjake močno zmešamo s sladkorjem, mešamo in počasi dodajamo mleko in vse skupaj mešamo tako dolgo da se na žlici ustvari za kožico tanka plast) Pustimo da se ohladi in nato vmešamo smetano, dodamo pistacije in mandljevo aromo. Vse skupaj stresemo v aparat za pripravo sladoleda. L.P. golubić

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti