1. jun 2008 16:12
Preden sem začela jemati KT, sem večkrat uporabila Primolut Nor za prestavljanje menstruacije. Te tabletke ti lahko predpiše tudi osebni zdravnik (vsaj meni jih je). Mislim, da jih začneš jemati 3 ali 5 dni preden bi morala dobiti menstruacijo, nato pa jemlješ po 2 na dan, dokler si pač na dopustu. Ko prenehaš z jemanjem tabletk, dobiš menstruacijo približno v treh dneh. Ti pa svetujem, da si izračunaš, koliko dni boš morala jemati tabletke, ker se mi dozdeva (ne spomnim se točno, ker je to že nekaj let nazaj), da jih je v steklenički samo 20, torej za 10 dni - kar je pa za bolj kratek dopust :) Z zdravnikom se lahko potem dogovoriš, da ti predpiše dve steklenički. Mislim, da so bile te tabletke včasih plačljive, ne vem pa, če je še vedno tako (sploh ker so zdaj tudi vse KT zastonj). Najbolje bo, da stopiš do zdravnika oz. ginekologa in se pozanimaš. Samo povej, kaj želiš in jih boš gotovo dobila brez problema.
Aja, še to: jaz nisem imela nobenih težav z naslednjo menstruacijo (v smislu kakšnih posebnih bolečin ipd.), zato kar brez strahu.
Lp, Manca
MancaS