18. jun 2008 21:40
Ko obljubljeno, porocam:
danes sem izvedla kulinaricno delavnico za otroke. Imela sem 22 otrok pisane starosti: najmlajsi je ravno zakljucil 1. razred, najstarejsi pa 1. razred srednje sole (v Sloveniji je to 6. razred devetletke). Otroke sem razdelila v 6 skupin, glede na njihovo starost. Pri oblikovanju popoldneva so mi pomagali se 3 vzgojitelji.
Ta "mali" so pripravili kokosove kroglice po dveh razlicnih receptih.
Otroci, ki so zakljucili 2. in 3. razred OS so delali sadno solato, hrenovke v listnatem testu in piskotke iz listnatega testa nadevane z jagodno marmelado.
Tisti nekoliko vecji so pekli kruh. Zamesili so bel kruh, kruh z oljkami in kruh z orehi. Testo so oblikovali v gozdne zivalice.
Najstarejsi so pekli pice z razlicnimi nadevi.
Vse skupaj je trajalo priblizno 4 ure, najprej so se razdelili po skupinah, potem so mesali, gnetili, oblikovali, okrasevali itd. Ko je bilo vse pripravljeno, smo se posedli okoli velike mize in skupaj vecerjali. Vsak otrok je dobil po nekaj kosckov vsake iz med jedi. S tem smo tudi (kot se temu tehnicno rece) "gradili skupnost".
Otroci so bili navduseni in ze sprasujejo, kdaj bom spet prisla v poletni center, da bomo skupaj kuhali. Seveda so pojedli skoraj vse. Ostal je samo se kruh, ki ga bodo uporabili jutri za zajtrk oz. (ce bo vreme) za malico na kopanju.
Hvala vsem za nasvete.
ribica