29. maj 2008 17:57
Zal, ne bo slo tako enostavno. Mascobne celice so ene take luskane blazinice z majhnim jedrom nekje ob strani celicne membrane, citoplazma je stisnjena ob rob, pretezni del celice pa predstavlja kaplja mascobe v poltekocem stanju. Mascobno tkivo so pa mascobne celice + vezivo, ki daje strukturo + vecje in manjse krvne zilice - mascobno tkivo ima namrec za razliko od prevladujocega mnenja hudo zivahen metabolizem, ves cas hodi nekaj ven in noter. No, ze njega dni so menili, da bi se dalo mascobne celice unicevat z masazo, valjanjem, bicanjem s koprivami - jasno zadeva ne deluje, pri masazi shujsa samo maser, ce se dovolj trudi. Tale zadeva, ki jo berem, je spet nekaksno psevdoznanstveno blebetanje - denimo, da z ultrazvokom uspe razbit nekaj mascobnih celic, torej pretrgat integriteto njihove celicne membrane, prisli bodo razni cistilci (v glavnem fagociti), razgradni produkti celic se bodo slejkoprej znasli v jetrih - now what? Jetra bodo odtod naprej pocela to, kar pocnejo ves cas - ce bodo v tem casu dobivala presezek hranil, jih bodo nalozila na transportne beljakovine, ki jih bodo odpeljale nazaj k zalogam; ce bodo dobivala premajhno kolicino hranilnih snovi, jih bodo spravila v obliko, ki jo lahko izkoristijo porabniki (to so pa v glavnem misice, ledvice in mozgani - pri zadnjih se clovek sicer vcasih malo sprasuje, hm...:)))) Skratka, moje mnenje je na kratko tako: ce moras nekaj dni po tej ultrazvocni lipolizi skrbeti za mocno zmanjsan kaloricni vnos, lahko to naredis tudi brez lipolize, tistih 500€ pa porabis za tri dni prijetnega triatlonskega potepanja (na primer po Moravcih ali po slovenski obali - vsak dan tri ure kolesaris, tri ure plavas, tri ure hodis po primorskih hribih ali po prekmurski ravnici), pa bodo sle kile lepo pocasi dol; in ce nimas casa za Moravce, se domenis s kaksnim osebnim trenerjem, da ti vsak dan "ubi boga tvog", je precej bolj ucinkovito kot polezavanje v kaksnem kozmeticnem salonu. Za izgubo 1 kilograma moras pojest 7000 kcal manj, kot so tvoje trenutne potrebe; zadeva se dodatno zakomplicira s tem, da moras medtem skrbeti za vzdrzevanje misicne mase, kar zahteva precej discipline - in osebni trener je po mojem mnenju boljsi kot osebna kozmeticarka (pa se oci se spocijejo..:)))))). No, zdaj sem pa se sla malo pobrskat po internetu - dovolj mi je ze to, da je firma, ki je patentirala to zadevo (anglosaksonske strani pravijo temu Ultrashape), registrirana v Delawareu (ameriska zvezna drzava, znana po skrajno pomanjkljivi davcni in ostali zakonodaji, zaradi cesar jo je njega dni kot davcno oazo uporabljalo tudi kar nekaj slovenskih poslovnezev; ne vem, kako je zdaj s tem). Punce moje, hujsa se v glavi in z glavo...(verjemite, da imam osebne in poklicne izkusnje..:))))) lp, proxima lp, proxima