Torta

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

tema odprta - 24. maj 2008 22:33 | ogledi: 1.736 | odgovori: 4

prosim, če mi lahko svetujete, narediti moram torto, za gospo ki bolj zdravo živi, ne sme biti čokoladna, ...

če bi naredila kakšno skutino torto, ..

rožice že imam iz sladkorja po vaših receptih..

Ali imate kakšen recept iz polnozrnate moke, nikjer ga nisem zasledila.?

vas pa moram vse pohvaliti, sem samouk, oziroma se učim od vas, pa vas bom gotovo še kaj povprašala.

zanima pa me še, če katera ve ali je Goljat popolnoma zaključil z delom, ali se še kaj lahko nabavi pri njemu.

lp

kvartet

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

25. maj 2008 16:15

Testo lahko narediš po svakem receptu tudi iz polnozrnate moke, pač namesto bele daš to moko.

 

Lahko pa kupiš kakšne "zdrave" piškote (meni je vedno hecno ko bi se ljudje radi zdravo hranili, ob tem pa tortice papali - pa naj pojejo en kos prave torte, saj ne bo nič narobe, če se nekrat prgrešijeo; razen če gre za zdravje, to pa jed ruga stvar).

 

 

 

Piškote zdrobiš in jih pregneteš z margarino, daš to v hladilnik in imaš podlago za torto. Vzameš skuti iz posnetega mleka, umetno sladilo, kak lahek sadni jogurt ali sladko smetano, vmešaš še želatino fix, dodaš morda koščke jagod, nadevaš v model (obod obloži s folijo, da ga potem lažje odstraniš), vse skupaj pustiš nekaj ur v hladilniku in zdrava torta je tu. Okrasiš jo z jagodami.

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10155

 

Morda ti bo ta link v pomoč. V nadevu izpusti jajca, če jih gospa ne je, namesto bele moke pa uporabi kakšno zdravo varianto (pirino morda).

 

Mamamia

 

 

 

 

 

 

 

mamamia

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

25. maj 2008 17:20

Jaz sem pravkar naredila jogurtovo torto: 2 jajci, 2 žlici sladkorja, 2 žlici moke - biskvit 300 g jogurta (vzela sem grškega), 2 želatini fix, 400 mL sladke smetane, 100 g sladkorja v prahu. Kremo sem naredila po receptu z vrečke želatine fix. Na biskvit sem stresla polovico kreme, pogladila, obložila z odcejenimi višnjami iz kompota in pokrila z drugo plastjo kreme. Atina

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

25. maj 2008 19:29

hvala obema, tole da zdrobiš piškote od mamamie je super ideja, kvartet

oliva  

član od: 21.3.2005

sporočila: 312

25. maj 2008 20:35

Kaj pa, če narediš PRESNO TORTO, pri kateri se pa res ne bo mogla v ničemer pregrešit: TESTO 1.5 kg lešnikov in mandljev (ali orehov) 700 g namočenih odcejenih mletih rozin PREMAZ 1 skodelica datljev brez koščice 300-400 ml vode 2 jž limoninega soka KREMA Banane Limonin sok OKRASITEV Zmleti oreščki Mandlje in lešnike drobno zmeljemo, rozine namočimo za pol ure v vodo in odcedimo. Nato rozine zmeljemo, dodamo mandlje in lešnike ter dobro pregnetemo. Po želji lahko dodaš tudi limonin sok. Vzamemo tretjino testa, ga oblikujemo v krog (lahko si pomagaš s pekačem za torte) in položimo na pladenj za torte. Naredimo kremo iz datljev. To naredimo tako, da jih zmiksamo v mešalniku in dodamo limonin sok ter vode. Pozor! Sestavine dodajaj postopoma, da dobiš primerno gosto kremo. Namaži na prvo plast testa. Nato zmiksaš oziroma zmečkaš še banane, dodaš limonin sok in namažeš preko kreme iz datljev. Po želji lahko dodaš še kakšno drugo sadje, čeprav se banane zelo dobro obnesejo, ker so sladke. Če želiš bolj kislo torto dodaj maline, ananas ali druge kisle sadeže. Drugo tretjino testa oblikujemo kot prvo in jo položimo na bananino kremo. Nato ponovno namaži datlje in banane ter pokrij s tretjo tretjino testa. Za okrasitev posuj torto z zmletimi mandlji ali lešniki. Aja, pa še to. To je recept za res veliko torto, tako da brez problema zmanjšate količine. Še enkrat dober tek! oliva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti