Ples

tigris  

član od: 9.5.2007

sporočila: 261

tema odprta - 24. maj 2008 10:57 | ogledi: 2.141 | odgovori: 13

Včeraj sva bila v festivalni (me je dragi povabil za rojstni dan) in bilo je fenomenalno; oba pa sva prišla do zaključka, da treba malo obnovit kakšne plesne figure. Na veselicah in ohcetih plešemo le polko in valček, v festivalni pa se zvrstijo vsi plesi in potem je taka škoda, ko pride tango, ti pa dol s plesišča, ker je od maturantskega že dolgo, kasneje pa ni bilo priložnosti za plesat, in tako gredo tudi osnovni koraki v pozabo...

Ker več glav več ve, vas sprašujem in prosim za link do kakšnega videa, iz katerega bi se dalo naštudirat kakšno plesno figuro.

Sem pa zelo navdušena nad festivalno, ker so tam ljudje vseh starosti, zrihtani od kavbojk do fensi oblekc, z različnim znanjem plesanja, vsem je skupno veselje do plesanja.

tigris

Pecenka  

član od: 23.1.2007

sporočila: 225

24. maj 2008 11:19

Živjo! Midva se občasno pozabava s koraki ki so narisani na tej strani : http://www.dancetv.com/ Saj to je t.i. Družabni ples Zaplešimo skupaj, ko je na koledarju plesnih večerov na spletni strani od festivalne dvorane? A je glasba v živo? Me to že nekaj časa mika, ampak konkretno se pa še nisem pozanimala. LP Pecenka

tigris  

član od: 9.5.2007

sporočila: 261

24. maj 2008 11:34

Včasih je tudi glasba v živo, takrat je vstopnina 10 eur, če je pa samo dj, pa je 5 eur. Meni se zdi to poceni. Ker smo v evrovizijskem tednu, je bil včeraj večer v znamenju uspešnic eurosongov iz vseh časov. Upam, da bo festivalna bolj pogosto na najinem repertoarju, ne pa enkrat na dve leti, tako kot do zdaj. tigris

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

24. maj 2008 11:43

Midva hodiva tja že 20 let, zadnje čase zelo zelo poredko. Saj to je najboljše plesišče resno pri nas v okolici Ljubljane, ampak... Plesi se mi zdijo kot bi bili zameznjeni v času. Pred 20 leti je bilo polno, mladih fantov, deklet, ne le skupin in tistih, ki se poznajo. Bilo je vzdušje precej boljše in več obiskovalcev.

Ampak isti DJ ves čas vrti iste pesmi ali pa vsaj podobne, vedno je za angleškim valčkom dunajski valček. Ne vem, zdi se mi da se je tam vse postaralo in manjka svežine nekoga novega. Tudi mladih je vedno manj (ja, seveda so še), ampak je veliko tistih, ki smo hodili tudi takrat.

Spomnim se, kako je bilo dobro na tistih silvesterskih plesih, je bila odlična glasba, slovesno vzdušje, odlični bife menuji. Zdaj tega ni več. Včasih so bili plesi v petek, soboto v nedeljo je bilo pa za starejše glasba. Zdaj je le v petek in po celem tednu zgodnjega ustajanja sva oba bolj kot ne na tleh ;-)

Pogrešam več sodobne glasbe, saj ni vsa zanič. Tista počasna, ki jo vedno po polnoči vrtijo me res naredi zaspanega.

Edino skupinski plesi so ostali (in tudi isti frajerji, kot so že pred leti plesali "kontra" celo en skupinski ples več je.

Lahko se seveda tudi motim in sem le jaz se tako postaral pa dojemam drugače. Ampak Festivalna mi je drugače pri srcu, tam sem ženo spoznal, tam sem jo zaprosil...

Bi bilo pa fino, če bi bilo v Ljubljani še kakšno drugo plesišče, kjer se da plesati, ne le skakati na mestu (čeprav tudi to včasih paše)

Jernej - zasebno mnenje

Anica iz ČD  

član od: 6.11.2007

sporočila: 38

24. maj 2008 15:52

jernej je napisal/a:
Ampak Festivalna mi je drugače pri srcu, tam sem ženo spoznal, tam sem jo zaprosil...

O, kako lepo, prav prisrčno! Anica iz ČD

Nelly  

član od: 29.10.2003

sporočila: 264

24. maj 2008 17:24

Jernej, jaz sem v Festivalno zahajala od 1960 do 1970. Plesi so bili v petkih, sobotah in nedeljah. Vodil jih je legendarni mojster Jenko. Tudi midva z možem sva se spoznala prav tam! Zaprosil pa me je v vojski - v Postojni!

Nelly

larisa1  

član od: 16.12.2003

sporočila: 167

24. maj 2008 18:40

Plesni šola Urška Ljubljana je izdala video kaseto Ritem at ples govorica teles, na kateri so standardni plesi, latino in swing. To je popolna plesna šola, kot da vadite v dvorani, saj imate občutek, da je plesni mojster v vaši dnevni sobi. Vsak korak je posebej obdelan za moškega in žensko s štetjem korakov, nato vadita skupaj ampak ločeno ,nato skupaj ob spremljavi glasbe in nato še priporočen vrstni red korakov in figur za ples in tako prideta do končnega plesa. Poleg tega plesni mojster pove v katerem taktu se pleše posamezen ples in na katero vrsto glasbe ga vse lahko zaplešete. Zraven pa še lahko nabavite CD z glasbo po enakem vrstnem redu, kot so nanizani plesi. Po tem postopku se lahko nauči plesati vsak, tudi tisti, ki nima občutka za ritem. Res pa, da je kaseta bila kar precej draga, preračunano v EU skupaj s CD okrog 45 EUR. Priporočala mi jo je znana Barbara Drnač. Namreč jaz sem jo otrokoma podarila za božička in je žal nimam več. Če ima še to videkaseta plesna šola, vam jo zelo zelo priporočam. larisa1

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

24. maj 2008 21:20

Anica iz ČD je napisal/a:
jernej je napisal/a:
Ampak Festivalna mi je drugače pri srcu, tam sem ženo spoznal, tam sem jo zaprosil...

O, kako lepo, prav prisrčno! Anica iz ČD

Mogoče, ampak trajalo je natanko deset let vmes. Zaprosil sem jo na isto pesem kot sem jo spoznal (takrat se je dalo še naročiti pesmi na željo), ampak natančno 10 let kasneje

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

25. maj 2008 7:12

Bravo Jernej

Aki

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

25. maj 2008 14:17

Res bravo Jerne... škoda, ker takih fantov ni še v naši generaciji

Lep dan in veliko se smejte

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti