25. maj 2008 1:05
Živ, jaz si tudi ne sušim las s fenom že kakih deset let. Mokrih si pa ne dajem v figo, ker se mi tudi čez noč ne posušijo in mojemu lasišču ta vlaga sploh ne paše, me drug dan vse srbi. Skoraj vsak mi reče, da me bo zaradi mokrih las začela boleti glava (da je kdaj celo vzrok mojim migrenam), a spuščeni (ali vsaj v čopu) lasje se res neverjetno hitro posušijo na samem zraku, pa jih imam ravno tako do križa. Se pa pozna, če nanje nanesem še balzam, ali celo kaj drugega, kar se z las ne spira - čas sušenja se malo podaljša. Balzame ipd sem začela uporabljati zadnje leto, ker se mi je zdelo, da bi jih vseeno morala vsaj malo negovati. Barvala jih nisem nikoli, perem jih največ dvakrat tedensko. Tisti temnejši so močni in se nikakor ne cepijo, tisti že popolnoma blond so pač tanjši in se radi cepijo in sprimejo v vozle.
Tudi jaz si jih skoraj ne češem - najprej si s prsti razderem vozličke, šele nato vzamem krtačo. Nazadnje sem se postrigla kakšne dva meseca nazaj za cca 5cm in se zdi, da so skoraj že zrasli nazaj. Tko da laski hitro rastejo, naj te to ne skrbi. :))
Felis, saj boš videla, kateri šampon ti najbolj odgovarja, kakšno strukturo las imaš... nekateri se sploh ne bi mogli navaditi posušiti las na zraku, jaz si pa danes ne znam predstavljat, da bi si jih fenala. Šamponi so tudi svoje poglavje, vsak ima svoj okus.
Sicer pa imaš tudi za zdrave nohte (meni so se lansko leto grozno cepili) in lase prehranske dodatke...
vesoljka